Eiwitrijke vanille pannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke vanille pannenkoeken

De feestdagen zijn voorbij en de maand januari staat voor velen in het teken van gezond eten. Ook ik vind het heerlijk om mijn gezonde eetgewoontes weer helemaal op te pakken. Zeker, omdat ik weet dat gezond eten echt heel lekker kan zijn. Bijvoorbeeld deze eiwitrijke vanille pannenkoeken. Wat een feestje om hiermee te mogen ontbijten!

Je maakt deze pannenkoeken heel makkelijk met een bakje protein pudding vanille als basis. Hierdoor hebben de pannenkoeken een heerlijke romige vanille smaak en zijn ze tegelijkertijd hoog in eiwitten. Voor iemand die (veel) sport of in een calorietekort eet, is het eten van voldoende eiwitten erg belangrijk. Eiwitten zorgen namelijk voor een verzadigd gevoel, wat tijdens een calorietekort handig kan zijn. Daarnaast heeft je lichaam eiwitten nodig voor spierbehoud en spiergroei. Dus als je geregeld sport zijn eiwitten een belangrijk onderdeel van je voedingspatroon.

Buiten het feit dat deze pannenkoeken eiwitrijk zijn, zijn ze ook gewoon erg lekker! De pannenkoeken zijn namelijk ook super luchtig. De stapel eiwitrijke vanille pannenkoeken maak je helemaal af door toppings naar keuze toe te voegen. Zelf ga ik vaak voor een schepje kokosyoghurt, verse blauwe bessen en wat Sukrin Gold siroop.

Ga jij deze heerlijke eiwitrijke pannenkoeken maken? Of bekijk een van de andere eiwitrijke recepten op Snoepgezond.


Eiwitrijke vanille pannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

IngrediΓ«nten

  • 200 gram vanille protein pudding

  • 50 gram (spelt) bloem

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • scheutje (plantaardige) melk of water

Werkwijze

  • Klop het ei met een garde los. Voeg hieraan de andere ingrediΓ«nten toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Voeg een scheutje melk of water toe, zodat het beslag wat dunner wordt en zo makkelijker verdeeld kan worden in de pan.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie.
  • Maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een eetlepel.
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in ongeveer 3-4 minuten gaar.
  • Herhaal totdat het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *