Na een lange tijd geen nieuwe pannenkoek recepten gedeeld te hebben, ging ik weer eens aan de slag met een lekker en nieuw recept. Het werden deze cottage cheese pannenkoeken.
Voor diegene die al bekend zijn met cottage cheese, herkennen wel dat het er nogal saai en smaakloos uit ziet. Maar in combinatie met de juiste ingrediΓ«nten is het ineens een ware lekkernij. Na 3x knipperen met mijn ogen had ik namelijk de hele stapel pannenkoeken al opgegeten. Want was dit lekker zeg! Mijn geheim voor deze heerlijke pannenkoeken? De bourbon vanille poeder van Koro! De poeder bestaat uit de zwarte zaadjes van een vanille stokje en hebben een intens en lekkere vanille smaak. Mocht je dit product nog niet in huis hebben, dan raad ik het je aan om het een keer te proberen. Hierna wil je namelijk geen vanille aroma uit een flesje meer gebruiken π
Maar terug naar deze heerlijke gezonde cottage cheese pannenkoeken. Dit hele recept, wat voor mij 1 portie is, is voldoende voor ruim 28 gram eiwit! Een fijne start van de dag dus, zeker als je het normaal gesproken lastig vindt om voldoende eiwitten te eten op een dag. In de blog ‘hoe voeg ik meer eiwitten toe aan mijn maaltijden?‘ deel ik iets meer informatie over het eten van eiwitten, waar dat goed voor is, wat ons lichaam nodig heeft aan eiwitten en welke eiwitrijke producten ik standaard in huis heb.
Nieuwsgierig geworden naar deze eiwitrijke pannenkoeken, lees dan snel verder!
Cottage cheese pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
100 gram cottage cheese
2 eiwitten of 1 ei + 1 eiwit
40 gram bloem
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl vanille poeder (Koro)
snufje zout
eventueel een scheutje water
100 gram blauwe bessen
boter of olie om in te bakken
eventueel wat ahornsiroop of honing bij het serveren
Werkwijze
- Klop de cottage cheese samen met de eieren los.
- Roer hier de bloem, bakpoeder, zout en vanille poeder doorheen en spatel tot een glad beslag. Voeg eventueel een scheutje water toe als je vindt dat het beslag te dik is.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter of olie. Maak telkens kleine hoopjes beslag ter grootte van een eetlepel.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met blauwe bessen en wat ahornsiroop of honing. Je kunt van de blauwe bessen ook een compote maken door ze in de pan te verwarmen. De bessen vallen dan vanzelf uit elkaar tot een compote.