Mosterdsoep
Hartig, Recepten

Mosterdsoep

In de winter ben ik echt een soep mens. Ik vind het heerlijk om een lekkere grote pan soep te maken en hier meerdere dagen van te genieten. Naast dat een lekkere kom soep ook heerlijk verwarmend is, is het ook een makkelijke manier om vaak je groenten binnen te krijgen. Met de nadruk op vaak, want daarentegen bevat deze mosterdsoep heel erg weinig groenten. Dat maakt deze soep overigens niet minder lekker 😉

Mosterdsoep uit zak

Mijn eerste ervaring met het eten van mosterdsoep was de soep uit zak van Unox. Hoewel deze prima is van smaak, is het toch een stuk lekkerder om je soep zelf te maken. Dus mocht je de tijd hebben, dan is het altijd aan te bevelen om zelf soep te maken. Gelukkig staat deze soep binnen 15 minuten op tafel. Dus geen excuses meer!

Limburgse of Groninger mosterd?

De lekkerste mosterd voor de basis van deze soep is een (licht) pittige mosterd. Ik kies dan ook het liefst voor de Limburgse of Groninger mosterd van Marne. De (licht) pittige smaak van deze mosterdsoorten proef je dan ook goed terug in de soep. Het recept hieronder is een basisrecept, waar je nog alle kanten mee op kunt. Bak bijvoorbeeld wat stukjes prei mee voor extra groenten en smaak of serveer de soep met uitgebakken spekjes. Laat deze uiteraard weg als je de soep geheel vegetarisch wilt hebben.

Een goede mosterdsoep is perfect voor tijdens de koude dagen! Liever een andere (klassieke) soep proberen? Bekijk dan een van de andere soeprecepten op Snoepgezond.


Mosterdsoep

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 20 gram boter

  • 20 gram bloem

  • 2 tenen knoflook

  • 1 witte ui of sjalot

  • 3 el Limburgse of Groninger mosterd

  • 600 ml groentebouillon

  • 100 ml soja room

  • verse bieslook of tijm

Werkwijze

  • Doe de boter in een pan en verwarm deze op medium vuur.
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je dit samen tot een roux (samenhangend geheel) voor ongeveer 1 minuut.
  • Voeg nu de knoflook en ui toe en bak 1-2 minuten mee.
  • Roer de mosterd door het geheel en schenk de bouillon (heet) er in delen op. Roer telkens met de garde goed door elkaar.
  • Laat de soep ongeveer 2 minuten koken en roer dan de room door de soep. Breng de soep niet opnieuw aan de kook, maar zet het vuur laag. Roer totdat alle room is opgenomen.
  • Verdeel de soep over 2 kommen en maak af met wat verse bieslook of tijm.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *