In het kader van de ‘week zonder vlees’ wil ik graag een heerlijk vegetarisch recept met jullie delen. Zeker de helft van de week eet ik vegetarisch. Niet alleen omdat het beter is voor onze planeet, maar ook gewoon omdat het erg lekker is. Daarnaast geef ik doordeweeks de voorkeur aan makkelijke en snelle recepten. Deze gnocchi met pesto past dus perfect binnen dit thema.
In 20 minuten staat deze gezonde maaltijd op tafel. Precies wat ik wil op doordeweekse (werk)dagen. Daarnaast is het ideaal dat je voor dit gerecht ook prima restjes groenten kunt gebruiken. Heb je geen courgette of tomaatjes? Kies dan bijvoorbeeld voor bladspinazie, aubergine en/of paprika. En wil je wat extra eiwitten toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor vegetarische balletjes. Echt een aanrader!
Gnocchi is misschien wel de minst bekende en gegeten pastasoort. Wist jij dat gnocchi namelijk voor het grootste deel uit aardappel bestaat? Als je kiest voor de verse gnocchi van bijvoorbeeld Albert Heijn, dan bestaat het zelfs voor 98% uit aardappel! De gnocchi met pesto vind ik zelf het lekkerste wanneer je gebruik maakt van verse pesto of nog beter, de pesto helemaal zelf maakt. Dit laatste kost wel iets meer tijd.
Ga jij deze gnocchi met pesto proberen of kies je toch liever voor een pastasalade met tonijn?
Gnocchi met pesto
Course: DinerDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes15
minutes20
minutesDit recept is voldoende voor 1 grote portie of 2 kleinere.
IngrediΓ«nten
200 gram verse gnocchi
1 courgette
100 gram snoeptomaatjes
40 gram pesto
rucola
Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Verwarm een pan op het vuur en doe hierin een klein beetje olijfolie.
- Schil de courgette in linten en de tomaatjes door de helft.
- Voeg de gnocchi toe aan de pan en bak ongeveer 8-10 minuten op het laag vuur. Schep regelmatig om.
- Voeg de courgette en tomaatjes toe en bak 5-7 minuten mee. In de laatste minuut voeg je de pesto toe en roer je dit goed door. Eventueel voeg je nog wat peper en zout toe.
- Schep de gnocchi op een bord en voeg een handje rucola en wat Parmezaanse kaas naar smaak en wens toe.