Speculoos Tiramisu
Dessert, Ontbijt, Recepten

Speculoos Tiramisu

Een heerlijk ontbijtje of juist een lekker toetje? Deze speculoos tiramisu kan in beide gevallen. Zelf heb ik er dit keer heerlijk van genoten bij het ontbijt. Maar je kunt het ook prima als dessert serveren tijdens bijvoorbeeld de feestdagen.

Deze speculoos tiramisu is hoog in eiwitten door het gebruik van magere kwark en eiwitpoeder in de smaak speculoos. Dit laatste koop ik altijd bij Myprotein. Een super fijne webshop, waar ik overigens ook graag mijn glutenvrije havermeel scoor en nog veel meer supplementen. Eiwitpoeder vind ik persoonlijk namelijk een fijne toevoeging aan recepten. Het is een makkelijk manier om meer eiwitten binnen te krijgen en wat extra smaak mee te geven aan het gerecht.

Deze gezonde tiramisu was dus een schot in de roos. Een lekker romig geheel, wat mij betreft een perfect dessert voor tijdens de feestdagen. En natuurlijk een stuk verantwoorder dan een variant met slagroom en mascarpone. Een portie van deze tiramisu bevat ongeveer 450 calorieën en 22 gram eiwit.

Wist je dat speculoos van oorsprong uit België komt? De Belgen wilden ook heel graag de Nederlandse speculaasjes maken, maar omdat de specerijen erg duur waren ontstond speculoos. Een goedkopere variant van speculaas op basis van kandijstroop. Maar wat mij betreft net zo lekker!

Ga jij dit recept proberen? Of kies je toch liever voor een snelle tiramisu met slagroom en mascarpone?


Speculoos Tiramisu

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
In de koelkast

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

10

minutes

Ingrediënten

  • 75 gram mascarpone

  • 225 gram magere kwark

  • 22 gram eiwitpoeder (smaak speculoos)

  • 100 ml espresso

  • 8 lotus speculoos koekjes

  • 2 el speculoospasta

Werkwijze

  • Zet een espresso en laat de koffie afkoelen.
  • Meng in een kom de mascarpone, kwark en eiwitpoeder met elkaar.
  • Doop de koekjes in de espresso en verdeel 1,5 koekje over de bodem van een glaasje. Doe dit ook met het tweede glaasje.
  • Schep hierop de helft van het kwark/mascarpone mengsel.
  • Verdeel weer 1,5 koekje over de kwark/mascarpone.
  • Maak af met de rest van het kwark/mascarpone mengsel.
  • Smelt twee eetlepels speculoospasta een klein beetje in een bakje in de magnetron. Verdeel dit over de bovenkant van de glaasjes.
  • Zet de glaasjes nu minimaal 2 uur, afgedekt, in de koelkast.
  • Steek vlak voor het serveren nog een speculoos koekje in de bovenkant van de glaasjes. Of verkruimel een koekje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *