Chocolate Chip Pancakes
Ontbijt, Recepten

Chocolate Chip Pancakes

De laatste tijd heb ik een aantal recepten voor wafels gedeeld, waaronder deze heerlijke blueberry wafels. Deze wafels doen mij heel erg denken aan de blueberry pancakes, die ik in Amerika veel gegeten heb. Maar naast blueberry pancakes, vind ik de chocolate chip pancakes in Amerika ook altijd super lekker. En dus ging ik aan de slag met een eigen recept voor fluffy pannenkoeken. De truc om pannenkoeken zo fluffy te krijgen is de eiwitten apart op te kloppen van de eidooiers. In plaats van bloem gebruik ik ook zelfrijzend bakmeel. Deze combinatie zorgt voor heerlijke luchtige pannenkoeken, een van mijn favorieten.ย 

En goed gelukt waren ze zeker! Lekkere zachte en luchtige pannenkoeken met stukjes chocolade. De perfecte start van de dag toch?! Is dit wel een gezond ontbijt hoor ik sommige denken? Dit recept is, ondanks het gebruik van chocolade, wel helemaal vrij van geraffineerde suikers. Ik gebruikte namelijk de chocodrops van Koro, zonder toegevoegde suikers. Overigens kun je ook prima pure chocolade voor dit recept gebruiken, daar worden de pannenkoeken ook net zo lekker van ๐Ÿ˜‰

Naast deze chocolate chip pancakes vind je op snoepgezond nog veel meer heerlijke pannenkoekrecepten. Misschien vind je een van de volgende gezonde pannenkoekn ook wel erg lekker:


Chocolate Chip Pancakes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediรซnten

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • 175 ml (plantaardige) melk

  • 2 eieren

  • 0.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 el suikervervanger

  • 50 gram chocolade in kleine stukjes

Werkwijze

  • Scheid de eieren en klop het eiwit samen met de suiker op tot stijven pieken.
  • Meng de melk met de eidooiers en voeg dit samen met het eiwit toe aan het bakmeel, zout, bakpoeder en suikervervanger.
  • Mix tot een glad beslag en laat het een paar minuten staan.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op middelhoog vuur en smelt wat boter of kokosolie in de pan om in te bakken. Maak kleine hoopjes beslag, voeg hieraan wat chocolade stukjes toe en bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin.
  • Serveer de pannenkoeken met vers fruit en ahornsiroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *