Wentelteefjes van kerstbrood
Kerst, Ontbijt, Recepten

Wentelteefjes van kerstbrood

Als je een kerstbrood hebt gekocht of gebakken, blijft er soms nog wel eens een restje over. Deze restjes kerstbrood kun je heel makkelijk omtoveren in een heerlijk ontbijtje na kerst, namelijk wentelteefjes van kerstbrood.

Voor deze wentelteefjes heb ik de restjes van mijn eigen gemaakte gezonde kerstbrood gebruikt. Dit brood is een dag later een stuk minder vers en lekker dan op het moment van afbakken. Weggooien is zonde, want je kan er prima wentelteefjes mee bakken. Bij het maken van wentelteefjes laat je het brood weken in een mengsel van ei, melk en specerijen naar keuze. Het brood bak je vervolgens in de pan, waardoor je oude brood eigenlijk weer als vers proeft.

De wentelteefjes maak ik bij het serveren graag af met wat syrup Gold van Sukrin en vers fruit naar keuze. Je kunt natuurlijk helemaal losgaan zoals je zelf wil. Dit recept is ook super leuk om samen met kinderen te maken. Laat ze hun eigen plakje brood dopen in het beslag en vervolgens in de pan leggen. Het levert naast vieze handen, ook ontzettend veel plezier op. Door vroeger in de keuken te mogen helpen, is ook mijn liefde voor koken en bakken ontstaan. Maak dus gezellig samen met je kind(eren) deze wentelteefjes van kerstbrood klaar na de kerstdagen.

Of neem een kijkje bij een van de andere heerlijke kerstrecepten op Snoepgezond.


Wentelteefjes van kerstbrood

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 10 gram (spelt)bloem

  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

  • 2 plakjes kerstbrood

  • toppings naar keuze

Werkwijze

  • Klop het ei en eiwit samen met de melk los. Voeg hieraan de bloem en kaneel/speculaaskruiden toe en klop tot een beslag.
  • Week het kerstbrood aan beide kanten in het beslag en zorg dat de plakjes het beslag goed opnemen.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter. Bak de plakjes kerstbrood aan beide kanten goudbruin (zo’n 2-3 minuten per kant).
  • Serveer de wentelteefjes met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *