Heb je weleens een blueberry muffin bij de Starbucks gegeten? Deze zijn echt mijn favoriet! Lekker smeuรฏg en een heerlijke crumble op de bovenkant. Nu zijn deze muffins helaas niet gezond te noemen, dus besloot ik zelf een gezonde variant op de blueberry crumble muffins te maken.
Deze gezonde blueberry muffins zijn suikervrij, dat betekent dat ik enkel gebruik heb gemaakt van een suikervervanger zonder calorieรซn. De suikervervanger scoorde ik dit keer bij Pit & Pit. Een super fijne webshop, waar je al je bakproducten kunt bestellen. De ingrediรซnten voor deze gezonde muffins heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Zo kan ik op ieder gewenst moment genieten van een lekker en verantwoord tussendoortje. Heb je geen verse blauwe bessen in huis, dan kun je voor dit recept ook prima blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Voeg deze dan als ze nog bevroren zijn op het laatste moment toe aan het beslag en spatel het rustig door elkaar.
Daarnaast kun je deze blueberry crumble muffins zeker wel een dag of vier in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of kun je ze heel goed invriezen. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend deze muffins bakken en heb je voor de hele week een lekker tussendoortje. Al kan ik uit betrouwbare bron vermelden dat deze muffins veel te lekker zijn om te laten liggen. Ze zijn dus zo op ๐
Op snoepgezond vind je trouwens nog veel meer heerlijke gezonde muffinrecepten. Neem gerust een kijkje. Ga jij deze look a like muffins van de Starbucks proberen?
Blueberry crumble muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk8
stuks10
minutes35
minutes45
minutesIngrediรซnten
- Muffins
150 gram bloem
50 gram havermeel
150 gram suikervervanger
2 eieren
2 el neutrale olie
100 ml (plantaardige) melk
0.5 zakje bakpoeder
0.25 tl zout
125 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
- Crumble
100 gram suikervervanger
50 gram boter
50 gram bloem
1.5 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffin bakblik met muffin papiertjes.
- Klop de eieren samen met de olie en de melk los.
- Voeg hieraan de droge ingrediรซnten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
- Pak een andere kom voor de crumble en doe hier alle ingrediรซnten voor de crumble in.
- Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het muffinbeslag over 8 vormpjes.
- Schep op elk muffin wat van de crumble.
- Schuif het bakblik voor ongeveer 35 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
- Haal het bakblik uit de oven en laat de muffins minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Verwijder de muffins voorzichtig uit het bakblik en laat verder afkoelen. Bewaar de muffins in een afgesloten trommel.