Blueberry crumble muffins
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Blueberry crumble muffins

Heb je weleens een blueberry muffin bij de Starbucks gegeten? Deze zijn echt mijn favoriet! Lekker smeuïg en een heerlijke crumble op de bovenkant. Nu zijn deze muffins helaas niet gezond te noemen, dus besloot ik zelf een gezonde variant op de blueberry crumble muffins te maken.

Deze gezonde blueberry muffins zijn suikervrij, dat betekent dat ik enkel gebruik heb gemaakt van een suikervervanger zonder calorieën. De suikervervanger scoorde ik dit keer bij Pit & Pit. Een super fijne webshop, waar je al je bakproducten kunt bestellen. De ingrediënten voor deze gezonde muffins heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Zo kan ik op ieder gewenst moment genieten van een lekker en verantwoord tussendoortje. Heb je geen verse blauwe bessen in huis, dan kun je voor dit recept ook prima blauwe bessen uit de diepvries gebruiken. Voeg deze dan als ze nog bevroren zijn op het laatste moment toe aan het beslag en spatel het rustig door elkaar.

Daarnaast kun je deze blueberry crumble muffins zeker wel een dag of vier in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren of kun je ze heel goed invriezen. Zo kun je bijvoorbeeld in het weekend deze muffins bakken en heb je voor de hele week een lekker tussendoortje. Al kan ik uit betrouwbare bron vermelden dat deze muffins veel te lekker zijn om te laten liggen. Ze zijn dus zo op 🙂

Op snoepgezond vind je trouwens nog veel meer heerlijke gezonde muffinrecepten. Neem gerust een kijkje. Ga jij deze look a like muffins van de Starbucks proberen?


Blueberry crumble muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  • Muffins
  • 150 gram bloem

  • 50 gram havermeel

  • 150 gram suikervervanger

  • 2 eieren

  • 2 el neutrale olie

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 0.5 zakje bakpoeder

  • 0.25 tl zout

  • 125 gram blauwe bessen (vers of diepvries)

  • Crumble
  • 100 gram suikervervanger

  • 50 gram boter

  • 50 gram bloem

  • 1.5 tl kaneel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffin bakblik met muffin papiertjes.
  • Klop de eieren samen met de olie en de melk los.
  • Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
  • Pak een andere kom voor de crumble en doe hier alle ingrediënten voor de crumble in.
  • Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel het muffinbeslag over 8 vormpjes.
  • Schep op elk muffin wat van de crumble.
  • Schuif het bakblik voor ongeveer 35 minuten in de oven en controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Haal het bakblik uit de oven en laat de muffins minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Verwijder de muffins voorzichtig uit het bakblik en laat verder afkoelen. Bewaar de muffins in een afgesloten trommel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *