High Protein Tiramisu
Dessert, Ontbijt, Recepten

High Protein Tiramisu

Het is weer tijd voor een fantastisch ontbijtrecept: high protein tiramisu. Wauw wat is dit goed gelukt! Een lekkere zachte en gezonde cake met daartussen een laag van kwark en eiwitpoeder. Uiteraard kan de cacao on top niet ontbreken.

Tiramisu is een klassiek Italiaans nagerecht op basis van rauwe eieren, koffie en likeur. Daarom is dit klassieke toetje niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen. En dat is zonde, want in mijn ogen moet iedereen van dit lekkere dessert kunnen genieten. Daarom toverde ik het om in een gezond en eiwitrijk ontbijtje. Qua smaak en structuur lijkt het heel erg op tiramisu, maar dit is een stuk verantwoorder. EΓ©n portie bevat maar 360 calorieΓ«n en maar liefst 46 gram eiwit! Super fijn als je let op je calorie- en eiwitinname.

Deze high protein tiramisu is het lekkerst als je de smaken een nachtje in de koelkast in laat trekken. Dit doe je ook bij een originele tiramisu of bij de snelle tiramisu. Daarmee is dit ontbijtje ideaal als mealprep. De dag of avond van tevoren kun je het recept maken en de hele nacht in de koelkast laten staan. ‘s Ochtends kun je dit ontbijt direct uit de koelkast halen en opeten.

De basis van de cake bestaat uit glutenvrije havermeel en eiwitpoeder. Deze producten koop ik bij Myprotein. Heerlijke eiwitpoeder in verschillende smaken en ideaal dat je de havermeel al kant en klaar kunt kopen. Met de code SNOEPGEZOND krijg je 36% (of meer) korting op alle producten.

Ga je deze high protein tiramisu proberen?


High Protein Tiramisu

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

IngrediΓ«nten

  • 25 gram havermeel

  • 30 gram eiwitpoeder

  • 10 gram chiazaad

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 100 ml plantaardige melk

  • 1 el honing/agavesiroop

  • Topping
  • 100 ml koffie

  • 100 gram plantaardige kwark/yoghurt

  • 15 gram eiwitpoeder (vanille)

  • cacaopoeder

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng alle ingrediΓ«nten voor de cake in een kom en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake ongeveer 15 minuten en controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm en schenk de koffie over het de cake. Laat dit goed intrekken (ongeveer 1 uur).
  • Meng de kwark met de eiwitpoeder tot een glad geheel. Snijd de cake in 2 gelijke stukken. Verdeel de helft van de kwark over het ene stuk cake, leg het andere stuk erop en verdeel de rest van de kwark erover. Strooi als laatste wat cacao over de tiramisu.
  • Bewaar de tiramisu bij voorkeur een nacht in een afgesloten bak in de koelkast of eet direct op.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *