Overnight oats is mijn go to ontbijtje van de laatste tijd. Super lekker natuurlijk, maar af en toe wil je weleens iets anders. Naast overnight oats vind ik chiapudding ook een super makkelijk ontbijtje wat je de avond van tevoren kunt klaarzetten in de koelkast. Omdat de frambozen nu nog goed verkrijgbaar zijn, maakte ik deze heerlijke frambozen chiapudding.
Chiapudding maak je net als overnight oats minimaal een paar uur van tevoren. Zelf maak ik mijn Chiapudding of overnight oats het liefst altijd de avond van tevoren. Je mengt de chiazaad met een (plantaardige) melk naar keuze. In een paar uur tijd neemt het chiazaad al het vocht op en zo ontstaat een puddingachtige structuur. Zelf gebruik ik het liefst amandelmelk of kokosdrink als basis, maar je kunt ook prima een ander alternatief gebruiken. Het ontbijtje maak je helemaal af met een laagje (plantaardige) kwark en natuurlijk (verse) frambozen. Aan de (plantaardige) kwark voeg ik altijd een paar flavourdrops vanΒ MyproteinΒ toe. Je hebt ze in verschillende smaken, maar vanille heb ik bijvoorbeeld altijd in huis en past bijna overal bij.
Ontbijt je graag met Chiapudding en ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan zeker deze link eens voor veel meer heerlijke combinaties. Voor ieder seizoen en voor iedere smaak zit er vast wel iets lekkers tussen. Of duik meteen de keuken in en maak deze heerlijke frambozen chiapudding.
Frambozen chiapudding
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutesIngrediΓ«nten
50 gram chiazaad
250 ml (plantaardige) melk
handje frambozen
- Topping
300 gram magere kwark
flavordrops naar smaak
100 gram frambozen
Werkwijze
- Meng het chiazaad samen met de (plantaardige) melk en een handje frambozen en zet in een afgesloten pot een nachtje in de koelkast.
- Roer de chiapudding goed door en verdeel over twee porties.
- Meng de flavordrops naar smaak met de kwark en verdeel ook over de twee porties.
- Maak het geheel af met verse frambozen als topping.