Griesmeelpudding
Dessert, Ontbijt, Recepten

Griesmeelpudding

Ken je ze nog van vroeger al die pudding soorten? Griesmeelpudding is er daar eentje van. Je vindt ze ook kant en klaar in het koelvak van Mona. Net als velen van jullie at ik vroeger geregeld zo’n toetje. Nu overigens totaal niet meer. Ik moest er echter wel ineens aan denken en dus dook ik de keuken in om zelf griesmeelpudding met rode vruchten saus te maken.

Het zelf maken heeft natuurlijk als grote voordeel dat je weet welke ingrediënten er precies in gaan en je hier dus rekening mee kunt houden. Zelf voeg ik dus geen suiker toe of kies ik bewust voor (een kleine beetje) suikervervanger. In de kant en klare toetjes zit vaak een hoop suiker verstopt, zonder dat we dit door hebben. Zonde natuurlijk! Griesmeelpudding is niet alleen lekker als toetje, maar deze zelfgemaakte variant at ik heerlijk als ontbijt. Ik vond het te vergelijken met chiapudding. De pudding zelf heb ik niet gezoet met suiker of zoetstof, maar ik voegde wel wat vanille poeder toe. Door de pudding te serveren met een compote van rood fruit was het ontbijtje voor mij prima op smaak.

De vanille poeder koop ik zelf bij Koro. Een super fijne webshop waar je terecht kunt voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Veel van de producten koop je in grotere verpakkingseenheden, waardoor je niet vaak opnieuw hoeft te bestellen. Mijn voorraad is in ieder geval altijd op peil. En ook de griesmeel zelf kocht ik bij Koro. Wist je dat ik ook al een keer het recept voor griesmeelcake en griesmeelpannenkoeken met jullie deelde? Een veelzijdig product dus.


Griesmeelpudding

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram griesmeel

  • 400 ml (plantaardige) melk

  • 1/2 tl vanillepoeder

  • 150 gram rood fruit

  • 1 el suikervervanger

Werkwijze

  • Voeg de griesmeel samen met de melk en vanillepoeder toe aan een pannetje.
  • Zet op het vuur en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken. Roer ondertussen goed door.
  • Na ongeveer 15 minuten koken is het mengsel een stuk ingedikt.
  • Haal het pannetje van het vuur en verdeel de pudding over 2 glaasjes. Zet de pudding minimaal 2-3 uur in de koelkast (ik liet ze er een hele nacht in staan).
  • Vlak voor het serveren kook je het rode fruit samen met de suikervervanger in een pannetje op het vuur tot een compote. Door het fruit te verwarmen valt het uit elkaar en krijg je een soort dikkere saus. Schenk dit op de pudding en serveer direct.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *