Van de Green Food Lab kreeg ik de Stay Positive @home box toegestuurd met daarin allerlei heerlijke ingrediΓ«nten en 12 recepten om positief te blijven. Zes recepten om lekker mee te bakken tijdens de lockdown en 6 quarantaine comfort food recepten. Als een kind zo blij toen ik de recepten las en de inhoud van de box zag. Ik was meteen getriggerd door het recept van de romige champignonsoep. Heel lang was dit mijn lievelingssoep en het was al even geleden dat ik het voor het laatst op had. Ik gaf het originele recept een kleine twist en maakte er deze heerlijke champignon knolselderij soep van.
Wat een ontzettend mooi initiatief van Green Food Lab om iedereen een hart onder riem te steken met deze #staypositive box. Dat we nu weer allemaal zoveel mogelijk op huis aan zijn gewezen, is het wel zo fijn als je dit aangenaam kan maken met lekker eten. En lekker was deze champignon knolselderij soep zeker! Sowieso ben ik groot fan van soepjes in de herfst en winter. Bijna wekelijks maak ik wel een grote pan soep. Er gaat altijd wel een portie in de vriezer voor een later moment of ik neem de volgende dag een kopje soep bij de lunch. Ideaal ook om aan je dagelijkse hoeveelheid groente te komen.
Pompoensoep en Paprika-Tomatensoep zijn op dit moment ook favoriet. En ik kan niet wachten totdat het echt winter wordt en ik weer lekker van een kom erwtensoep kan genieten. Maar nu terug naar dit recept voor champignon knolselderij soep. Een beetje van mezelf en een beetje van de Green Food Lab. Hieronder kun je alle 12 de recepten downloaden.
Champignon Knolselderij Soep
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes25
minutes35
minutesIngrediΓ«nten
250 gram kastanje champignons
250 gram champignons
1 knolselderij
2 sjalotten
2 tenen knoflook
10 gram tijm
1 laurierblad
1 liter water
50 gram blue band boter
25 gram bloem
250 ml blue band finesse voor koken
peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij 10-15 minuten.
- Snijd de sjalotten en knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Houd 200 gram van de kastanje champignons apart voor de garnering.
- Verhit 25 gram van de boter in een grote pan en fruit hierin de sjalotten. Als ze glazig zijn, voeg dan de knoflook, tijm en champignons toe en bak 5 minuten.
- Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Voeg de knolselderij, het laurierblad en het water toe en laat het geheel 15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Bak in een andere pan de resterende kastanje champignons in 25 gram boter.
- Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Roer de blue band finesse erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de kastanje champignons.