Dumplings met pulled oats
Hartig, Recepten

Dumplings met pulled oats


Heb je weleens zelf dumplings gemaakt? Het leek mij heel lastig om te doen, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Natuurlijk is het even een werkje om alles te vouwen, maar het maken van het deeg is een peace of cake. Deze keer ging ik voor dumplings met pulled oats.

Pulled oats is een vleesvervanger op basis van haver. Het bestaat uit kleine stukjes, vandaar de naam pulled oats, en dat is ideaal voor het vullen van de dumplings. Ik koos voor de naturel variant, zodat ik de pulled oats zelf allerlei lekkere Aziatische smaken mee kan geven.

Voor de vouwtechniek van de dumplings heb ik verschillende Youtube filmpjes bekeken. Vooral het filmpje van The dumpling sisters vond ik erg handig! Mijn recept is ook hierop geΓ―nspireerd. De echte Aziatische smaken bij elkaar in een lekker hapje. Bij mij gaan ze zeker nog vaker op tafel komen!

Ben je helemaal in Aziatische sferen? Bekijk dan ook eens dit recept voor noedels met zelfgemaakte kipgehaktballetjes.


Dumplings met pulled oats

Recipe by LindaCourse: Lunch, Diner, HapjeDifficulty: Gemiddeld
Aantal

16

stuks
Voorbereiding

40

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

50

minutes

IngrediΓ«nten

  • Dumpling vellen
  • 150 gram bloem

  • 100 ml gekookt water

  • snufje zout

  • Vulling
  • 150 gram pulled oats

  • 1 Γ  2 teentjes knoflook

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • 1 bosui

  • 1 Γ  2 bladeren paksoi

  • 1 el sojasaus

  • 1 tl ketjap

  • 1/2 tl maizena

  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  • Meng de bloem met het gekookte water en een snuf zout. Roer eerst met een vork door elkaar en kneed daarna ongeveer 10 minuten met de hand tot een soepel deeg.Β 
  • Verdeel het deeg in twee gelijke rollen en laat 20-30 minuten rusten. Dek af met vershoudfolie.
  • Snijd de ingrediΓ«nten voor de vulling fijn en meng alles in een kom goed door elkaar.
  • Verdeel het deeg van de dumplings in 16 gelijke stukken. Rol uit tot een rondje ter grootte van je handpalm.
  • Verdeel een ruime theelepel van de vulling in het midden en maak de randen nat. Vouw de uiteinden dicht. Bekijk een filmpje op YouTube voor de techniek.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan met deksel. Bak de dumplings ongeveer 2 minuten aan de onderkant aan op middelhoog vuur.
  • Zet het vuur wat lager en voeg 100 ml water aan de pan toe. Doe de deksel erop en stoom de dumplings in ongeveer 8 minuten gaar.
  • Serveer de dumplings met sojasaus of maak er een dip van sojasaus, ketjap en Chili van.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *