Speculaas Bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Speculaas Bananenbrood

Deze maand is het weer tijd voor de #swiepswoepswap georganiseerd door @mandyandmore op Instagram. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Dit keer ging ik voor een variatie op het speculaas bananenbrood van Emsrealfood. Het originele recept van Emma paste ik qua ingrediënten een beetje aan. Ik verving o.a. de suiker voor suikervrije suiker en voegde in plaats van noten, kruidnoten toe. Zo is dit bananenbrood perfect voor tijdens de Sinterklaas periode.

De kruidnoten die ik in dit recept heb gebruikt, zijn naar eigen recept en daarmee ook vrij van geraffineerde suikers. Heb je geen zin om zelf kruidnoten te bakken, kies dan voor de variant uit de supermarkt. Deze zijn echter helaas niet vrij van geraffineerde suikers. Maar hé, voor af en toe maakt dat ook helemaal niks uit! Dit is en blijft een heerlijk gezond tussendoortje voor bij de koffie of thee. En helemaal perfect voor tijdens de Sinterklaas periode.

Een suikervrij bananenbrood was denk ik een van de eerste gezonde bakrecepten die ik jaren geleden bakte. Waarom? Omdat je bij gebruik van zeer rijpe bananen, helemaal geen andere zoetigheid nodig hebt om er een lekker tussendoortje van te maken. En zo is de liefde voor gezond bakken langzaam steeds meer uitgegroeid en probeer ik iedere keer weer nieuwe ideeën uit te werken. Een recept voor speculaas bananenbrood had ik nog niet op snoepgezond staan, maar kan met het Sinterklaasfeest in aantocht echt niet ontbreken! Ga jij hem proberen?


Speculaas Bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100 gram havermeel

  • 125 gram (spelt)bloem

  • 2 el zonnebloemolie

  • 50 gram Sukrin Gold suikervervanger

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 2 tl speculaaskruiden

  • snufje zout

  • 50 gram kruidnoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Doe de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  • Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer om de bananen en eieren te mixen en roer de rest er met een spatel goed doorheen.
  • Schep de kruidnoten door het beslag met een spatel.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45-50 minuten. Controleer met een prikker na 45 minuten of je bananenbrood gaar is.
  • Laat het bananenbrood minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel op een koele en droge plek. Maximaal 3-5 dagen houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *