Onlangs kreeg ik een fijn pakketje van Servero toegestuurd met daarin hun 100% fruitmoesjes. Deze zijn er drie verschillende smaken, waaronder de smaak appel mango perzik passievrucht. De fruitmoesjes zijn verpakt in handige bakjes van 100 gram. Ideaal dus als tussendoortje. Nadat ik de smaak appel mango perzik passievrucht had geprobeerd wist ik dat ik deze smaak ook in een gezonde cake wilde verwerken. En zo ontstond deze mango perzik cake zonder toegevoegde suikers.
Een heerlijk fris tussendoortje (of ontbijt to go) met maar 125 kcal per plak! Je snapt dat de cake binnen een paar dagen helemaal opgesnoept was. Om de voedingswaarde van deze cake nog iets fijner te maken, verving ik een klein deel van de bloem voor eiwitpoeder naturel. Dit doet niks voor de smaak, maar zorgt er wel voor dat een plakje cake in totaal maar liefst 8.5 gram eiwit bevat. En dat laatste vind ik als actief sporter wel erg prettig. Daarnaast zorgen eiwitten ook voor een goed verzadigd gevoel, dus een win win situatie. Mocht je geen eiwitpoeder in huis hebben, dan kun je het deel eiwitpoeder natuurlijk ook vervangen voor bloem. Of probeer eens een deel te vervangen voor havermeel (havermout vermalen). Havermeel bevat ook iets meer eiwitten dan bloem en daarnaast ook meer vezels.
Een mango perzik cake is natuurlijk niet compleet zonder toevoeging van wat vers fruit. Je kunt kiezen voor een combinatie tussen mango en perzik of kies voor een van de beide fruitsoorten. Dit keer koos ik zelf voor het toevoegen van een perzik, want de mango op de fruitschaal was nog niet helemaal rijp. Maar allebei de fruitsoorten zijn heerlijk om toe te voegen. Deze mango perzik cake is wat mij betreft een perfect gezond tussendoortje, dat past bij de zomerse temperaturen van dit moment. Of ga jij liever voor deze glutenvrije tropische cake? Ook erg lekker π
Mango Perzik Cake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes50
minutes1
hourIngrediΓ«nten
200 gram fruitmoesjes appel mango perzik passievrucht
3 eieren
175 gram bloem
50 gram eiwitpoeder naturel
50 ml (plantaardige) melk
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
1 perzik of 100 gram mango
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren los samen met de fruitmoesjes en melk. Voeg de bloem, eiwitpoeder, bakpoeder en zout toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Snijd het fruit in kleine stukjes en roer door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar. Deze komt er dan schoon en droog uit.
- Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake voorzichtig uit de vorm haalt en verder laat afkoelen op een rooster.
- Snijd de cake in 10 plakken en bewaar of maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast of vries de plakjes cake, goed verpakt, in.
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij groot bezoek of bij koffieklets te geven