Glutenvrije Tropische Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Glutenvrije Tropische Cake

Onlangs kreeg ik een fijn pakketje van Miras Food met allemaal heerlijke bakproducten. Een webshop die gespecialiseerd is in producten uit de Oost-Mediterrane keuken. Laat ik daar nu heel blij van worden. Een van de producten die in het pakket zat was maismeel. In deze vorm heb ik er nog nooit eerder mee gebakken, maar ik ben wel al bekend met polenta (ook op basis van mais). Daar deelde ik o.a. dit recept voor vegan carrotcake mee. En nu gebruikte ik de maismeel om er een glutenvrije tropische cake mee te maken.

Naast maismeel zaten er namelijk ook gedroogde abrikozen en geraspte kokos in het pakket. Bij elkaar doen deze smaken mij denken aan de tropen en dus ging ik voor een tropische cake. Ik durf namelijk ook te wedden dat het erg lekker is als je wat stukjes ananas of mango aan deze gezonde cake toevoegt. Het resultaat van de cake was verbluffend, echt ontzettend lekker en luchtig. Nog altijd heerst er het imago dat glutenvrije recepten droog en niet lekker zijn, maar met deze cake heb ik bewezen dat dit absoluut niet zo is. Voor mij is het wel duidelijk dat ik veel vaker wil bakken met maismeel.

Gelukkig kun je tegenwoordig bij de bekende supermarkten ook maismeel kopen. Dat maakt het bakken van deze tropische cake voor iedereen toegankelijk. Mocht je niet glutenvrij willen of hoeven bakken, dan kun je natuurlijk ook gewoon bloem gebruiken voor dit recept. Vervang de 150 gram maismeel dan voor 200-225 gram bloem.

Ga je deze glutenvrije tropische cake proberen?


Glutenvrije Tropische Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

IngrediΓ«nten

  • 3 rijpe bananen

  • 2 eieren

  • 100 ml plantaardige melk

  • 150 gram maismeel

  • 25 gram geraspte kokos

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram abrikozen (of mango/ananas)

  • 0.5 tl vanille essence

  • 1 handje noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren en plantaardige melk in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Voeg hieraan de andere ingrediΓ«nten toe, behalve de vruchten en noten. Mix dit tot een glad beslag.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes en hak de noten fijn. Voeg dit toe aan het beslag en roer met een spatel goed door.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar.
  • Laat de cake in de vorm minimaal 15 minuten afkoelen, verwijder dan voorzichtig de vorm en laat de cake verder afkoelen. Snijd de cake na het afkoelen in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 5 dagen) of vries een deel van de plakken in.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

1 Comment

  1. Ik kwam dit recept tegen toen ik bij de lokale boerderijwinkel een pak maismeel zag staan en even snel opzocht of je dat ook geschikt is voor (glutenvrije) cake.
    Ik heb deze cake nu 2 keer gemaakt met mango in plaats van perzik. De stukjes fruit mogen lekker groot zijn, dan proef je ze goed maar de noten juist weer klein anders gaan ze overheersen en de bananen niet te rijp want in denk dat dit de reden was dat mijn eerste keek erg klef was. Wel lekker maar lastig om uit de hand te eten zonder te knoeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *