Speculaas muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Kerst, Recepten

Speculaas Muffins


Gisteren trapte ik af met dag 1 van de advent: aftellen richting kerst. Op de eerste dag maakte ik deze heerlijke chai pancakes. En op dag 2 staat dit heerlijke recept voor speculaas muffins voor jullie klaar. Het fijne aan dit recept is dat deze muffins vrij van geraffineerde suikers zijn en ook nog eens glutenvrij. Dus ook mensen met een glutenallergie of intolerantie kunnen met een gerust hart met je mee snoepen. 

In deze tijd zijn we vaak geneigd om net wat meer te snoepen dan normaal. Om toch nog in die leuke outfit voor kerst te passen, kan het geen kwaad om af en toe wat minder suikers te eten. Gezond snoepen kan met deze muffins dan ook heel goed. En zoals met zoveel suikervrije recepten, mis ik hier ook helemaal de suikers niet. Door gebruik te maken van een suikervervanger, lekkere kruiden en een scheutje amaretto zitten ze boordevol smaak. De yoghurt zorgt een smeuïge structuur, wat wel fijn is als je glutenvrije meelsoorten gebruikt. 

Al met al kunnen deze muffins prima door als lekker tussendoortje in deze tijd van het jaar. Ook prima op welk moment in het jaar je er ook zin in hebt! Het kan zomaar dat ik in de zomer ineens enorme zin heb in een speculaascake of muffins. En als dat gebeurt, dan maak ik dat ook gewoon. Herkenbaar? 

Dus hieronder vind je nog wat inspiratie voor andere gezonde tussendoortjes:


Speculaas Muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voobereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel

  • 100 gram boekweitmeel

  • 200 gram yoghurt/kwark

  • 3 eieren

  • 50 gram suikervervanger

  • 2 el speculaaskruiden

  • 1 el kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • scheutje amaretto (kan je ook weglaten)

  • 2 handjes gedroogde cranberries

  • optioneel: amandelschaafsel als topping

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vul je muffin bakblik met papieren vormpjes.
  • Meng in een kom de natte ingrediënten met een spatel door elkaar. Doe hetzelfde voor de droge ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer met de spatel goed door elkaar. Als laatste roer je er de cranberries door heen.
  • Verdeel het beslag over 10 muffin vormpjes. Strooi wat amandelschaafsel op de bovenkant en schuif het bakblik voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *