Heb je de combinatie pindakaas en banaan weleens geprobeerd? Dit is echt een aanrader! Ideaal om zo te eten als snack, maar ook super lekker om te verwerken in je ontbijt of tussendoortje. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke pindakaas pannenkoeken of een bananenbrood met pindakaas en jam. Maar vandaag deel ik deze heerlijke pindakaas banaan wafels met jullie.
Voor wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik dol ben op ontbijten met gezonde wafels. Vaak maak ik in het weekend een heerlijke stapel voor mezelf of ik prep het en neem het mee naar mijn werk. Je warmt ze namelijk heel makkelijk op en kunt zo, ook op werkdagen, heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijtje. Als basis van deze pindakaas banaan wafels, kan een goede pindakaas natuurlijk niet ontbreken. Ik heb altijd de pindakaas van de Pindakaaswinkel in huis. Deze zijn er heel veel verschillende smaken, maar de smaak dadel kaneel of karamel zeezout zijn toch wel mijn twee favorieten.
Team wafels of team pannenkoeken?
Ben jij team wafels of team pannenkoeken? Ik ben zeker team wafels! Het bakken van een portie wafels vind ik namelijk minder tijdrovend dan het bakken van pannenkoeken. Je wafelijzer is zo opgewarmd en je kunt meteen twee grote wafels tegelijk bakken. In 3-4 minuten heb je twee grote wafels, waardoor je voor een portie al binnen 10 minuten kunt genieten van een heerlijk ontbijt. Omdat ik geen vaatwasser heb, scheelt het mij ook enorm wat afwas π Je wafelijzer maak je namelijk makkelijk schoon met een doekje.
Ben jij inmiddels helemaal om en ga je deze gezonde wafels proberen?
Pindakaas banaan wafels
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
30 gram havermeel
20 gram bloem
1 ei
1/2 banaan
1 el pindakaas
1 tl bakpoeder
snufje zout
Werkwijze
- Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
- Doe de banaan in een kom en prak fijn met een vork. Voeg het ei toe en klop los met een garde.
- Voeg alle andere ingrediΓ«nten toe en roer tot een glad (en redelijk dik) beslag.
- Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
- Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 5 wafels uit het recept.
- Serveer de wafels met toppings naar keuze.