Havermoutpap met gebakken banaan
Ontbijt, Recepten

Havermoutpap met gebakken banaan

Nu het winter is, maak je mij erg blij met warme havermoutpap als ontbijt. Ik heb zo mijn favorieten die ik vaak maak, zoals havermoutpap met wortel en appel of snickers havermoutpap. Maar iedere keer hetzelfde gaat op den duur ook vervelen, daarom probeer ik geregeld een nieuwe combinatie uit. En één van die nieuwe combinaties is deze havermoutpap met gebakken banaan. Mega lekker door de gebakken banaan en natuurlijk kan een portie groente in dit gezonde recept ook niet ontbreken.

Een portie groente hoor ik je denken? Ja zeker! In veel van mijn havermoutpap recept voeg ik een portie groente toe. Dit proef je namelijk helemaal niet terug als je daarnaast ook nog specerijen en andere smaakmakers toevoegt. Bloemkool, courgette en wortel zijn mijn favoriete groenten om toe te voegen. Rode biet kan ook heel goed, maar dat vind ik persoonlijk niet lekker. In deze blog deel ik 10 tips om op een laagdrempelige manier groente aan je ontbijt toe te voegen. Dus mocht je goede voornemens hebben en gezonder willen ontbijten, dan kun je in die blog lezen hoe je groente kunt verwerken in je ontbijtrecepten.

Dit gezonde ontbijt maakte ik af met gebakken banaan en pindakaas van de Pindakaaswinkel. Deze pindakaas is gemaakt van pinda’s, kokosolie en zeetzout. Dus geen gekke toevoegingen, maar pure ingrediΓ«nten. Kies je net als ik voor de smaak karamel zeezout, dan is er uiteraard nog karamel aan de pindakaas toegevoegd. Ga jij deze havermoutpap met gebakken banaan proberen?


Havermoutpap met gebakken banaan

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

12

minutes

IngrediΓ«nten

  • 35 gram havermout

  • 75-100 gram bloemkoolrijst (diepvries)

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 100-150 ml water

  • 1 tl kaneel

  • 1 banaan

  • 1 tl ahornsiroop

  • extra toppings

  • optioneel: 20 gram eiwitpoeder

Werkwijze

  • Meng de havermout met de bloemkoolrijst, kaneel en melk en water in een pannetje.
  • Prak de helft van de banaan en voeg toe aan het havermoutmengsel.
  • Zet je pan op het vuur en kook de havermoutpap in 10-12 minuten op medium vuur.
  • Snijd de andere helft van de banaan in de lengte doormidden.
  • Pak een kleine koekenpan en verwarm deze op het vuur. Voeg de twee stukken banaan toe samen met een theelepel ahornsiroop, een klein beetje kaneel en een klein scheutje water.
  • Bak de banaan in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin. De ahornsiroop zal inkoken en een karamel achtige structuur krijgen.
  • Haal de havermoutpap van het vuur. Voeg eventueel wat eiwitpoeder toe (hoeft niet). Doe de havermoutpap in een kom en maak af met de gebakken banaan en andere toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *