Gezonde herfstcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde herfstcake

Ik vind de herfst altijd bij uitstek geschikt om weer lekker de keuken in te duiken en te experimenteren met verschillende gezonde tussendoortjes. Zo bak ik ontzettend graag met appel of peer en kaneel of speculaaskruiden. En zo ontstond ook deze gezonde herfstcake. Een gezonde cake met als basis peer en speculaaskruiden. Twee smaken die goed samen gaan.

Om deze cake extra lekker te maken, gebruik ik een klein beetje amaretto. Dit maakt deze cake ontzettend smeuΓ―g en geeft net iets meer smaakverdieping. Mocht je geen alcohol willen gebruiken, kun je de amaretto ook prima vervangen voor bijvoorbeeld amandelmelk. En ondanks het kleine beetje amaretto is dit voor mij nog steeds een gezonde cake. Gezond genieten is namelijk ook erg belangrijk! Voor dit recept heb ik de amaretto van Villa Massa uit de foodybox van Kroon op het Werk gebruikt. Dit is een leuke manier om met nieuwe of voor mij onbekende producten in aanraking te komen.

Hoewel deze gezonde herfstcake erg lekker is en goed in de smaak viel, ben ik ook nog steeds dol op een chai perencake. Die cake is bijna identiek aan dit recept, maar in plaats van speculaaskruiden gebruik ik een chai kruidenmix en de amaretto is vervangen voor (plantaardige) melk. Zo zie je maar dat je met een paar veranderingen weer een totaal ander, maar ook lekker en gezond tussendoortje kunt maken.


Gezonde herfstcake

Recipe by LindaCourse: Geen categorie
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Dit recept is voldoende voor een ronde cake van 18 cm.

IngrediΓ«nten

  • 125 gram bloem

  • 100 gram havermeel

  • 200 gram appelmoes 0%

  • 3 eieren

  • 50 ml amaretto

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 peren

  • 2 el sukrin gold

  • optioneel: amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Klop de eieren samen met de appelmoes en amaretto los met een garde.
  • Voeg de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd 3/4 van de peer in blokjes en snijd 1/4 deel in dunne plakjes. Strooi de sukrin gold over de perenblokjes.
  • Roer de perenblokjes door het beslag en stort in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel de plakjes peer in een cirkel over de bovenkant. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel over heen.
  • Schuif de springvorm voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Haal uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Verwijder voorzichtig de rand van de springvorm en laat de cake verder afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *