Sinaasappel tulband
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Sinaasappel tulband

Er zijn weer volop sinaasappels verkrijgbaar. Ik heb ze dan ook bijna altijd wel in huis. Heerlijk om zo op te eten, maar ook ideaal om te verwerken in gezonde bakrecepten. Dus ging ik aan de slag met deze heerlijke sinaasappel tulband. Een frisse en gezonde cake, perfect voor bij een kopje thee of koffie.

De sinaasappels scoorde ik overigens bij Fresh Land. Bij Fresh Land bestel je verse groenten en fruit rechtstreeks van de boerderij. Op deze manier krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast zijn de producten volledig natuurlijk en ondergaan ze geen chemische behandeling. In de Andalusische mix, die ik had, vind je sinaasappels, grapefruits, citroenen en avocado’s. Stuk voor stuk heerlijk fruit! Klik op deze link voor meer inspiratie met het fruit uit de Andalusische mix van Fresh Land.

Deze sinaasappel tulband is een heerlijke smeuïge cake en ook nog eens suikervrij. Je kunt met een gerust hart van deze gezonde cake snoepen. En dat heb ik dan ook zeker goed gedaan 🙂 Naast dat de cake suikervrij is, bevat hij ook iets meer eiwitten dan een normaal plakje cake. Een van de basis ingrediënten is namelijk skyr of magere kwark. Dit in combinatie met wat olijfolie zorgt voor een heerlijke smeuïge cake. Ga jij deze sinaasappel tulband proberen?


Sinaasappel tulband

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

12

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

5

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel

  • 4 eieren

  • 50 ml olijfolie

  • 2 sinaasappels

  • 300 gram skyr of magere kwark

  • 150 gram suikervervanger

  • 1 tl kardemom

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • snufje zout

  • Glazuur
  • 3-4 el sinaasappelsap of water

  • 75 gram (suikervrije) poedersuiker

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
  • Vet je tulband vorm in en bedek met een klein laagje bloem. Zo krijg je de tulband straks makkelijk uit de vorm.
  • Klop de eieren samen met de olie los en roer hier de skyr doorheen.
  • Rasp beide sinaasappels en voeg de rasp toe.
  • Pers de sinaasappels uit en voeg 60 ml van het sap toe aan de natte ingrediënten.
  • Voeg nu alle droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de tulband vorm en schuif in de oven voor 55-60 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar. Haal uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • Meng de ingrediënten voor het glazuur in een kom en roer goed door. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.
  • Bewaar de cake afgesloten voor maximaal 5 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.