Stoofvlees met pastinaakpuree
Hartig, Recepten

Stoofvlees met pastinaakpuree


Doordeweeks eet ik heel weinig vlees en kies ik vaker voor een vleesvervanger, maar in het weekend vind ik het lekker om af en toe uit te pakken. Zo ook met dit stoofvlees met pastinaakpuree en Romanesco.

Ken je Romanesco? Dit is een kruising tussen een broccoli en een bloemkool. De smaak is het meest te vergelijken met die van bloemkool, maar dan een stuk minder koolachtig. Bovenal vind ik de vorm van deze groente ontzettend fascinerend! Maar genoeg over de Romanesco en laten we naar het recept van dit heerlijke gerecht kijken.


Stoofvlees met pastinaakpuree

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Gemiddeld
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

4

hours 
Totale tijd

4

hours 

10

minutes

Ingrediënten

  • Pastinaakpuree
  •  200 gram pastinaak

  •  100 gram aardappel

  •  2 tenen knoflook

  •  1 takje tijm

  •  50 ml melk

  •  klontje roomboter

  •  peper en zout

  • Stoofvlees
  •  500 sukadelappen

  •  2 cm verse gember

  •  2 tenen knoflook

  •  1 rode ui

  •  1/2 rode peper of 1/2 tl chilipoeder

  •  2 el sojasaus

  •  2 el vissaus

  •  1 takje rozemarijn

  •  1 takje tijm

  •  water

  •  roomboter en olijfolie

  • Groenten
  •  Romanesco

  •  Spruiten

Werkwijze

  • Schil voor de puree de pastinaak en aardappel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Voeg alles samen met de tijm toe aan een pan en zet onder water. Kook het geheel ongeveer 20 minuten en prik met een vork in de aardappel om te controleren of ze gaar zijn.
  • Giet het water af en zet de pan terug op het vuur. Haal het takje tijm uit de pan.
  • Kook ondertussen de melk en voeg dit samen met een klontje boter en wat peper en zout toe aan de pan.
  • Stamp geheel met een stamper tot puree. Heb je geen stamper? Gebruik dan een vork.
  • Snijd de knoflook, ui en gember fijn. Als je verse rode peper gebruikt, snijd je deze ook fijn.
  • Verwarm een klontje roomboter samen met een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui en gember toe. Bak dit ongeveer 2 minuten en voeg dan de knoflook en peper toe (of chilipoeder) en bak dit heel kort mee.
  • Leg nu de sukadelappen in de pan en bak aan beide zijden bruin (ongeveer 1-2 minuten per kant). Nu voeg je de soja- en vissaus, rozemarijn en tijm toe. Als laatste schenk je er water bij, totdat het vlees onder het vocht staat.
  • Draai het vuur laag en laat het geheel 4-4,5 uur stoven.
  • Kook in een andere pan spruiten en romanesco (ongeveer 10-15 minuten), voldoende voor 4 personen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *