De verse aardbeien zijn weer volop te verkrijgen in de winkels. Heerlijk vind ik dat! Zeker in een kommetje yoghurt bij het ontbijt. Je kunt je standaard kommetje yoghurt ook eens in een ander jasje steken en er deze heerlijke strawberry cheesecake in een glaasje van maken. Zo blijft ontbijten toch een feestje of niet?!
Strawberry cheesecake in een glaasje dat klinkt alsof je taart bij het ontbijt gaat eten. En hoe lekker mij dat ook in de oren klinkt, het is niet de beste start van de dag. Dat betekent niet dat ik zoiets nooit doe π Maar om het beste van twee werelden op een verantwoorde manier te combineren, bedacht ik een gezondere variant van de cheesecake, op basis van kokosyoghurt en Griekse yoghurt. Door een klein beetje roomkaas toe te voegen en dit goed te mengen met de yoghurt, ontstaat er een heerlijk romig cheesecake beslag.
Het recept hieronder is voldoende voor twee porties, dus je kan dit heerlijke ontbijtje delen met je favoriete persoon. Kies je lekkerste granola uit en haal verse zoete aardbeien en maak hiermee de glaasjes af. Maak bijvoorbeeld deze simpele granola. Stiekem ruik ik altijd goed, voordat ik aardbeien koop. Want hoe zoeter ze ruiken en hoe beter je ze ruikt, hoe lekkerder ik ze vind. Niet verder vertellen hoor!
Strawberry Cheesecake in een glaasje
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes1
minute10
minutesIngrediΓ«nten
β150 gram kokosyoghurt (of een andere yoghurt met smaakje)
β150 gram Griekse yoghurt
β100 gram Philadelphia roomkaas
β60 gram granola naar keuze
βverse aardbeien
Werkwijze
- Meng de Griekse yoghurt, kokosyoghurt en roomkaas met elkaar.
- Verdeel over de bodem van twee glazen 20 gram granola.
- Snijd een aantal aardbeien in plakjes en leg deze tegen de rand van het glas.
- Verdeel het yoghurtmengsel over de twee glazen.
- Strooi de overgebleven granola bovenop het yoghurtmengsel en maak af met verse aardbeien.