Sommige recepten ontstaan spontaan. Zo ook dit recept voor kruidnoten pannenkoeken. Ik stond op met het idee om American Pancakes te bakken, maar helaas bleek ik niet alle of voldoende ingrediënten in huis te hebben. Door de bloem te vervangen voor zelfrijzend bakmeel en de karnemelk voor ‘gewone’ melk, werd dit alsnog een top recept. Zo fluffy heb ik mijn pannenkoeken nog nooit gekregen! Zou het dan toch het geheim van zelfrijzend bakmeel zijn?
Ik weet nu in ieder geval dat ik dat vaker ga proberen. Fluffy pannenkoeken zijn namelijk zoveel lekkerder. Misschien, omdat ze er gewoon heel aantrekkelijk uit zien? Ik weet het niet. Wat deze pannenkoeken ook heel erg lekker maakt, zijn de kruidnoten. Vanaf september liggen ze al in de winkel en hoor ik ze letterlijk roepen. Maar ik weet me over het algemeen redelijk goed te beheersen.. Tot de herfstvakantie bijna aanbreekt en ik ineens enorme trek kreeg in kruidnoten. En dan geef ik er ook gewoon aan toe! Dat betekent niet dat ik de hele zak in 1 keer opeet, maar ik geniet er wel intens van.
En ging het ook met deze kruidnoten pannenkoeken. Het leek mij erg lekker om een speculaassmaak mee te geven aan de pannenkoeken en dat lukt met kruidnoten erg goed. Om de smaak nog sterker terug te laten komen, kun je ook wat speculaas- en koekkruiden aan het beslag toevoegen. Maar ook zonder kruiden en alleen met kruidnoten is het al erg lekker.
Liever een andere variant op de fluffy American Pancakes? Probeer dan dit recept voor Red Velvet Koffie Pannenkoeken eens.
Kruidnoten Pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel
175 ml melk
2 eieren
1/2 tl bakpoeder
1 flinke hand kruidnoten
optioneel: speculaaskruiden
Werkwijze
- Scheid de eieren en klop het eiwit samen met 1 eetlepel suiker op met een mixer.
- Spatel hier vervolgens de eierdooiers, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en de melk door heen.
- Hak de kruidnoten grof en roer dit als laatste voorzichtig door het beslag.
- Verwarm de pan op het fornuis en voeg wat kokosolie toe (een spray is nog makkelijker). Schep telkens twee hoopjes beslag in de pan en bak een paar minuten, totdat de onderkant mooi bruin gekleurd is. Keer de pannenkoeken voorzichtig om en bak kort, totdat ook deze kant bruin gekleurd is.
- Leg de pannenkoeken op een bord en herhaal dit proces tot al het beslag op is.
- Serveer met vers fruit, ahornsiroop en kruidnoten.