Tiramisu taart
Recepten, Taart

Tiramisu taart

Jaren geleden ben ik begonnen met het maken van gedecoreerde biscuittaarten. In eerste instantie voor mezelf en af en toe voor mijn omgeving. Hoewel het maken van zo’n taart best veel tijd kost, vind ik het heel leuk om te doen. En naarmate je vaker een taart maakt, hoe sneller je een mooie taart op tafel weet te toveren. Omdat we vorige week een klein feestje te vieren hadden, dook ik de keuken in om deze prachtige, maar ook simpele tiramisu taart te maken.

En ja, ik heb de nadruk gelegd op simpel. Want voor deze biscuittaart kun je heel goed de suikervrije en lactosevrije biscuitmix van Baktotaal voor gebruiken. Of uiteraard een niet suikervrije en lactosevrije biscuitmix. Het fijne van een mix is dat je zelf alleen nog eieren en water hoeft toe te voegen. En door de instructies op de verpakking te volgen, kan het bijna niet mis gaan. Na het bakken kwam er bij mij een perfecte biscuit uit de oven, die ook nog eens erg lekker is. Zo mooi krijg ik het niet altijd als ik de biscuitmix zelf maak. Deze was namelijk een stuk steviger en daarom erg fijn om te verwerken.

Aan de mix voegde ik enkele druppels sterke smaakstof amaretto toe, zodat de biscuit zelf een heerlijke smaak zou krijgen. En deze zelfde smaakstof gebruikte ik ook om de vulling op smaak te brengen. Door deze sterke smaakstof heb je maar enkele druppels nodig om veel smaak te geven aan je bakrecept. Zo creΓ«erde ik deze heerlijke tiramisu taart.

Door gebruik te maken van een suikervrije biscuitmix, kun je van dit recept gemakkelijk een gezonde tiramisu taart maken. Vervang de vulling van slagroom en mascarpone dan voor bijvoorbeeld kwark en light roomkaas. Een topping van vers rood fruit maakt deze heerlijke tiramisu taart helemaal af. Het testpanel heeft optimaal genoten van deze iets minder gezonde taart.

Ga jij dit recept proberen en iemand verrassen? Of ga je liever voor deze gezonde appeltaartjes?


Tiramisu taart

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Gemiddeld
Aantal

6

personen
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

40

minutes
Calories

300

kcal
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Dit is een taart van 15cm, geschikt voor ongeveer 6 personen.

IngrediΓ«nten

  • 1x biscuitmix Γ  400 gram

  • 80 ml water

  • 4 eieren (maat M)

  • 4 druppels sterke smaakstof Amaretto

  • Vulling
  • 1 espresso (afgekoeld)

  • 150 gram mascarpone

  • 150 ml slagroom

  • 2 el (suikervrije) suiker

  • 2 druppels sterke smaakstof Amaretto

  • vers rood fruit naar keuze

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ronde bakvorm van 15cm (en hoogte 10cm) in en bekleed de bodem met een stukje bakpapier en gebruik een eetlepel bloem om de zijkanten te bedekken.
  • Voeg de mix samen met het water, de smaakstof en de eieren (op kamertemperatuur) toe aan je keukenmachine en klop het geheel ongeveer 7-8 minuten op de hoogste stand. Klop daarna nog 2-3 minuten op een lage snelheid.
  • Vul de bakvorm tot 2/3 vol met de biscuitmix. Je houdt nog voldoende biscuitmix over om 2 kleine springvormpjes van 10cm voor 2/3 te vullen.
  • Bak je biscuit in ongeveer 40 minuten gaar in de oven. De kleine springvormpjes zijn al na ongeveer 30 minuten klaar. Controleer met een prikker of je biscuit daadwerkelijk gaar is.
  • Haal de biscuit meteen voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Decoreren en vullen
  • Klop de slagroom samen met de suiker en sterke smaakstof lobbig. Voeg de mascarpone toe en mix kort tot een stevige vulling.
  • Snijd de taart twee keer door midden, zodat je drie lagen krijgt.
  • Besprenkel de bovenkant van de onderste laag met espresso en zorg dat het lekker in de biscuit trekt. Verdeel 1/3 van de vulling hierop en smeer goed uit. Leg de volgende laag erop.
  • Herhaal bovenstaande stap, totdat je de bovenkant van de taart hebt besmeerd met de vulling.
  • Maak het geheel af met vers rood fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *