Vegan blueberry pancakes
Ontbijt, Recepten

Vegan Blueberry Pancakes


Als ik denk aan mijn vakanties in Amerika, dan denk ik aan blueberry Pancakes. Van die heerlijke fluffy pancakes met verse blauwe bessen erin. Ontelbare keren heb ik hier al mee ontbeten en het verveelt nooit. Toen ik voor becel aan de slag mocht met hun plantaardige boter, bedacht ik om mijn favoriete pancakes vegan te maken. En zo ontstond dit recept voor vegan blueberry pancakes.

Ondanks dat er in dit recept geen ei wordt gebruikt, zijn het toch lekkere dikke pannenkoeken geworden. En dat is precies hoe ik ze het lekkerst vind. Met deze pannenkoeken zou ik iedere dag wel willen ontbijten.

Van alles wat we eten, draagt de consumptie van vlees en zuivel het meeste bij aan de voedsel gerelateerde impact op het milieu. Dit komt onder andere door de uitstoot van broeikasgassen (zoals CO2 en methaan) tijdens de productie. Het is daarom goed om op de inname van zowel vlees als zuivel te letten. De laatste jaren is een groot deel van mijn zuivelinname al plantaardig. Ook gewoon omdat het erg lekker is. Kokosmelk of amandelmelk geven net wat meer smaak aan je havermoutpap of lekkere baksels. En zo kun je ook prima een plantaardige variant van boter gebruiken in je baksels. Becel vloeibaar original is hier erg geschikt voor.

Het leuke aan koken en bakken vind ik ook de uitdaging om op zoek te gaan naar alternatieven voor een bepaald product. Zo probeer ik geregeld een hoop recepten plantaardig te maken, door geen dierlijke producten te gebruiken. In deze vegan blueberry pancakes doe ik dat door gebruik te maken van plantaardige boter en melk. Zo heb je geen eieren nodig en zet je toch heerlijke pannenkoeken op tafel.

Met de becel original vloeibaar maakte ik ook dit heerlijke vegan bananenbrood.


Vegan Blueberry Pancakes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Dit recept is voldoende voor 2 personen. Ben je alleen? Bewaar de pannenkoeken dan in de koelkast en warm ze de volgende ochtend op.

Ingrediënten

  • 250 ml amandelmelk

  • 100 gram havermout

  • 50 gram (spelt)bloem

  • 2 el becel original vloeibaar

  • 1 el ahornsiroop

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 handjes blauwe bessen

Werkwijze

  • Maal de havermout fijn in de hakmolen/keukenmachine.
  • Meng alle droge ingredienten met elkaar.
  • Voeg alle natte ingredienten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Roer als laatste voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
  • Laat het beslag ongeveer 5 à 10 minuten rusten.
  • Verwarm een beetje becel vloeibaar in de pan. Maak kleine hoopjes van het beslag. Bak tot de onderkant bruin wordt en de bovenkant droog is. Draai de pannenkoeken voorzichtig om en bak ook kort aan de andere kant.
  • Herhaal stap 6 totdat al het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met wat banaan, blauwe bessen en ahornsiroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *