Wil je graag indruk maken op je gasten? Serveer dan deze carpaccio van chioggia bieten als voorgerecht. De kleur is toch fantastisch! Een leuk weetje: ik lust helemaal geen rode bieten en was dus erg verbaasd over de smaak van deze bieten. De smaak is totaal anders en rauw ontzettend lekker! Zeker in combinatie met geitenkaas en walnoten.
Het kan zijn dat je deze bieten niet tegenkomt in de supermarkt of misschien heel zelden. Maar de groenteboer heeft ze vaak wel. Ik kocht ze zelf bij de online groentenspecialist: de groentebroer.
Benieuwd? Maak dan snel onderstaand recept.
Carpaccio van chioggia bieten
Course: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes10
minutesIngrediënten
3 chioggiabieten
100 gram ruccolamelange
75-100 gram zachte geitenkaas met honing
1 flinke hand walnoten
3 el olijfolie extra vierge
2 el balsamico azijn
suiker
Werkwijze
- Schil de bieten met een dunschiller. Snijd er vervolgens met een scherp mes dunne plakjes van (2 à 3 mm dik).
- Verdeel de plakjes biet over 4 borden. Leg in het midden op elk bord een handje ruccolamelange (ongeveer 25 gram).
- Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en een klein beetje suiker.
- Verdeel de dressing over de sla en bieten.
- Verkruimel als laatste de geitenkaas over de borden en doe hetzelfde met de walnoten (snijd of breek deze eerst in kleine stukjes).