Een geweldige trip in Londen twee weken geleden, sloten we af met een too good to go pakket van de Starbucks. Dit pakket was gevuld met allerlei zoete lekkernijen, waaronder verschillende soorten muffins en croissantjes. Hoewel de muffins de volgende dag ook nog heerlijk te eten zijn, worden de croissantjes helaas al snel ‘oud’. Daarom besloot ik deze bij thuiskomst meteen te verwerken in een geweldige amandel broodpudding.
Broodpudding is een ideaal recept om restjes oud brood op te maken. De basis van deze broodpudding bestond specifiek uit amandel croissantjes, maar je kunt ook prima gewone croissantjes of ander brood gebruiken. Hoewel croissantjes op zichzelf niet het meest gezonde of voedzame product is, is het wel erg lekker op z’n tijd. Om toch nog een beetje verantwoord te snoepen en voldoende eiwitten binnen te krijgen, is het beslag van de broodpudding suikervrij en hoog in eiwitten. Dit doe ik door wat vanille eiwitpoeder aan het beslag toe te voegen. Dit geeft meteen ook een heerlijke vanille smaak, waardoor de broodpudding super hoog op smaak is. Ik moest mezelf beheersen om niet meteen in 5 minuten de hele schaal op te eten.
Deze amandel broodpudding voelt echt als een traktatie aan, zo lekker. Daarmee is het dus ook het perfecte ontbijtje in het weekend. Zie je het al voor je? Op zondagochtend rustig wakker worden, deze broodpudding in de oven schuiven en terwijl die nog lauwwarm is lekker genieten samen met een kopje koffie erbij π Heb je nu geen (amandel) croissantjes in huis, maar wel ander ‘oud’ brood en blauwe bessen? Bekijk dan het recept voor blauwe bessen broodpudding.
Amandel broodpudding
Course: Geen categorie4
servings30
minutes40
minutes300
kcal1
hour10
minutesIngrediΓ«nten
2 (amandel) croissants
200 ml amandelmelk
1 ei + 2 eiwitten
20 gram eiwitpoeder (vanille)
klein scheutje amandelextract
amandelschaafsel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
- Snijd de croissants in kleine blokjes en voeg toe aan de ovenschaal.
- Klop in een maatbeker het ei samen met het eiwit los en roer hier de amandelmelk, amandelextract en eiwitpoeder doorheen.
- Schenk het mengsel over de croissants in de ovenschaal.
- Strooi wat amandelschaafsel over de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
- De broodpudding is klaar als de bovenkant lekker bruin geworden is en de binnenkant zo goed als droog (mag nog een beetje klef zijn).
- Laat de broodpudding iets afkoelen en geniet ervan wanneer het nog lauwwarm is.