Had ik al verteld dat ik dol ben op geitenkaas? Bij deze! Van deze geitenkaassalade met pijnboompitten, honing en spekjes kan ik geen genoeg krijgen. Het staat dan ook geregeld bij mij op tafel. Lees: in de zomer en herfst zeker 2 keer per maand.
En waarom vind ik deze salade dan zo lekker? Een van de geheimen is het gebruiken van een zachte geitenkaas met honing. Deze variant is dus al gezoet met honing. De geitenkaas zet ik altijd even 5 minuten in de oven, zo wordt de zachte geitenkaas nog zachter en krijg je een heerlijke structuur. Een klein beetje extra honing brengt de smaak echt omhoog, net als het zoute van de uitgebakken spekjes.
Voor mij is deze salade vullend genoeg als avondeten. Eventueel eet ik er nog een broodje bij. Maar meestal heb ik niet zo’n trek als het warm is en dan is deze salade meer dan voldoende. Deze geitenkaassalade is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk en snel te maken. Dus ideaal voor een drukke doordeweekse avond als je eigenlijk geen tijd of zin hebt om iets op tafel te zetten.
Geitenkaassalade
Course: DinerDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
β100 gram rucola melange
β60 gram zachte geitenkaas met honing
β60 gram gerookte magere spekreepjes
β1 klein handje pijnboompitten
β0.5 el extra vierge olijfolie
β0.5 el balsamicoazijn
β1 el honing
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal de pijnboompitten uit de pan en voeg de spekreepjes toe.
- Bak de spekreepjes tot de gewenste knapperigheid (ongeveer 5-10 minuten).
- Zet de geitenkaas voor ongeveer 5 minuten in de oven. De geitenkaas wordt dan een stuk zachter.
- Maak ondertussen een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn.
- Verwarm een eetlepel honing 10 seconden in de magnetron.
- Maak het bord op met de rucola melange en strooi hierover de pijnboompitten en de spekreepjes.
- Schenk de dressing erover en leg als laatste de geitenkaas op de salade. Maak het nu af met de gesmolten honing.