Vroeger at ik eigenlijk nooit venkel, maar als ik het tegenwoordig in de winkel zie liggen koop ik het graag. Vaak belandt het in een soepje of gestoofd met een visje erbij. Het was al even geleden dat ik risotto had gemaakt, dus besloot ik om er venkel risotto van te maken.
Risotto staat bij mij geregeld op tafel. Waarom? Omdat ik het juist een makkelijk en fijn gerecht vind. Daarnaast kun je er eindeloos mee variΓ«ren. Al moet ik bekennen dat ik vaak mijn favoriet op tafel zet: risotto met courgette en gorgonzola. Deze venkel risotto was echter ook een schot in de roos. Lekker fris door de venkel en citroen.
Venkel risotto
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes20
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
β150 gram risottorijst
β1 venkel
β1 sjalot
β1 teen knoflook
β1 liter bouillon
βParmezaanse kaas
βsap en rasp van 1/4 citroen
βdille
Werkwijze
- Snijd de knoflook en ui fijn en de venkel in kleine stukjes.
- Kook ondertussen water voor de bouillon en maak ongeveer 1 liter bouillon.
- Verwarm een grote (koeken)pan op het vuur en bak hierin de ui en venkel aan. Voeg na 2-3 minuten ook de knoflook en rijst toe. Bak het geheel nog 1 minuut totdat de rijst glazig is.
- Voeg nu een scheut bouillon toe en roer het geheel door. Laat de rijst iedere keer de bouillon opnemen, voordat je een nieuwe scheut toevoegt. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (ongeveer 18 minuten).
- Op het laatst voeg je Parmezaanse kaas naar smaak toe en ook de rasp en sap van de citroen. Pluk wat verse dille en roer dit ook door de risotto.