Cheesecake Ontbijttaartjes
Ontbijt, Recepten, Taart

Cheesecake Ontbijttaartjes

Ineens was daar het moment dat ik enorm zin had in taartjes voor het ontbijt. Het was al even geleden dat ik ontbijttaartjes had gemaakt, dus ging ik aan de slag met een nieuwe variant. Dat werden deze cheesecake ontbijttaartjes. De bodem heb ik gebakken in de oven en de vulling bestaat uit een combinatie tussen kwark en (plantaardige) roomkaas.

Onlangs kreeg ik van Meesters van de Halm een heerlijk pakket vol met ontbijtgranen toegestuurd. Vaak gebruik ik dit als topping op een bakje kwark of yoghurt, maar het is natuurlijk ook erg leuk om muesli of granola te verwerken in de bodem van ontbijttaartjes. Zo krijg je eigenlijk een bakje kwark of yoghurt, maar dan in een andere vorm. Ik noemde al even dat de vulling bestaat uit een combinatie tussen kwark en roomkaas. Dit keer ging ik voor plantaardige roomkaas van Simply V, maar je kunt natuurlijk ook prima voor een normale roomkaas of zuivelspread kiezen. Door te kiezen voor plantaardige roomkaas in combinatie met plantaardige kwark wordt dit recept helemaal vegan. Hoeft het van jou niet vegan te zijn, dan kun je prima voor alternatieven kiezen.

Voor de bodem heb ik gebruik gemaakt van de krokante muesli in de smaak kokos hazelnoot. Mijn favoriet op het moment! Dit combineert erg goed met yoghurt of kwark in de smaak kokos. De echte kokos liefhebber gaat dit enorm waarderen. Ben je minder fan van kokos, kies dan voor een andere smaak kwark of yoghurt en/of krokante muesli. De inspiratie voor deze gezonde cheesecake ontbijttaartjes heb ik van deze kokos limoen ontbijttaartjes, een van de oudste recepten op snoepgezond.

Zoals jullie misschien inmiddels wel weten ben ik niet een heel grote zoetekauw. Daarom heb ik ook geen zoetstof of suiker aan dit recept toegevoegd. Wil je het wel iets zoeter hebben, voeg dan bijvoorbeeld een eetlepel honing toe.


Cheesecake Ontbijttaartjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

4

hours 

25

minutes

Ingrediënten

  • Bodem
  • 50 gram krokante muesli

  • 30 gram havermout

  • 10 gram kokosmeel

  • 2 el dadelstroop

  • 2 el gesmolten kokosolie

  • Vulling
  • 200 gram (plantaardige) kwark/yoghurt (met smaakje)

  • 100 gram (plantaardige) roomkaas/zuivelspread

  • 1 tl agar agar + 2 el water

  • toppings naar keuze

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) muffinvorm licht in met een beetje kokosolie of bakspray.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix tot een geheel. Ik mix eerst de droge ingrediënten kort en voeg dan de natte toe en mix opnieuw.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van 6 muffinvormpjes en druk met de bolle kant van een lepel goed aan.
  • Schuif de muffinvorm voor 15 minuten in de oven en bak de bodem krokant. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.
  • Verwarm de agar agar samen met het water kort, totdat het gemengd is. Roer dit door de kwark en roomkaas. Verdeel dit mengsel over de 6 muffinvormpjes. Zet het geheel nu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Maak de cheesecakes af met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *