Kipspiesjes
Hartig, Recepten

Kipspiesjes

Van Pit & Pit kreeg ik een mooi pakketje met verschillende kruiden opgestuurd. Ideaal om bbq gerechten mee op smaak te brengen. Omdat het nog zulk heerlijk zomerweer is, gaat de barbecue bijna elk weekend wel aan. Een mooie gelegenheid om de Aziatische grill en bbq kruiden te gebruiken als basis van de marinade voor deze heerlijke kipspiesjes.

Waar je mij een groot plezier mee doet is zelfgemaakte saté en dan het liefst van de barbecue. De kip marineer ik altijd met een heerlijke Aziatische marinade. Dit keer pimpte ik de marinade op met de Aziatische grill en bbq kruidenmix van Pit & Pit. En onwijs lekkere en smaakvolle toevoeging, waardoor de kip toch net iets anders smaakte dan ik altijd gewend ben. Alleen spiesjes met kip vond ik maar een beetje saai en dus voegde ik nog allerlei soorten groenten toe. Zo krijg je een heerlijke shaslick op basis van kip.

De shaslick is een echte klassieker en kan op een willekeurig bbq feestje niet ontbreken natuurlijk. Door te variëren met de soorten groenten en vlees, heb je iedere keer weer een nieuw gerecht op tafel staan. Zo kun je ook heel goed varkenshaas gebruiken in plaats van kip of rode ui en plakjes bacon toevoegen. Ontdek op deze manier wat jouw favoriete combinatie is.

Inmiddels ben ik groot fan van de producten van Pit & Pit. Als je op Snoepgezond hierop zoekt, dan vind je heel veel verschillende recepten. Vooral heerlijke gezonde ontbijtrecepten en tussendoortjes. Maar vergeet vooral ook niet het recept voor deze geweldige kipspiesjes te bekijken.


Kipspiesjes

Recipe by LindaCourse: barbecue, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

12

spiesjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet

  • 1 puntpaprika

  • 0.5 aubergine

  • 0.5 courgette

  • Marinade
  • 1 el ketjap

  • 1 el sojasaus

  • 1 el tomatenketchup

  • 1 el (knoflook)olie

  • 1 tl Aziatische kruidenmix (Pit & Pit)

Werkwijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en roer door elkaar. Voeg hieraan de kipblokjes toe en schep het geheel goed om.
  • Dek de kom af met aluminiumfolie en zet de kom in de koelkast. Laat de kip minimaal 3 uur marineren.
  • Snijd de groenten in stukken, zodat ze straks makkelijk op een spies te rijgen zijn.
  • Verwarm de barbecue voor op ongeveer 180-200 graden. Heb je geen barbecue? Bak de spiesjes dan in een grillpan of op 180 graden in de oven.
  • Rijg de blokjes kip en de groenten om en om aan de spiesen.
  • Leg de spiesjes op de barbecue en bak aan beide kanten in ongeveer 20 minuten gaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.