Appeltaart Ontbijttaartjes
Ontbijt, Recepten, Taart

Appeltaart Ontbijttaartjes

Ontbijten met taart is echt een heel fijne afwisseling op een bakje havermout of een lekkere stapel pannenkoeken. Dus zo af en toe maak ik graag een lekker ontbijttaartje. Eerder deelde ik al een recept voor een carrotcake en een snickers ontbijttaartje. En nu voeg ik ook deze heerlijke appeltaart ontbijttaartjes aan dit rijtje toe.

Het fijne aan deze appeltaart ontbijttaartjes is dat je meteen een gezond ontbijt voor 3 personen of voor meerdere dagen voor jezelf klaar hebt staan. Want deze taartjes kun je prima afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus op de dagen dat je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt, kun je een heerlijk taartje uit de koelkast pakken. Ideaal voor onderweg, maar ook handig als je thuis werkt en druk bezig bent. Zelf heb ik ‘s ochtends tussen de online lessen door maar weinig tijd om iets klaar te maken. Het is dan ideaal dat ik in een korte pauze zo’n taartje uit de koelkast kan pakken en gezond kan ontbijten. De macro’s van dit taartje zijn goed in balans, waardoor ik zeker een paar uur verzadigd ben.

En het leuke aan dit recept is ook dat deze taartjes een portie verstopte groente bevatten. Dit heb je overigens tijdens het eten totaal niet door. Maar het is wel een ideale manier om alvast wat groente binnen te krijgen. In een eerdere blog gaf ik al tips hoe je (meer) groente kunt toevoegen aan je ontbijt of tussendoortje. Voor mij is het, zoals je in die blog kunt lezen, inmiddels een gewoonte geworden om aan de meeste ontbijtjes groente toe te voegen. Dit is vooral ideaal als je niet de hele dag door snackt met groente of dit standaard bij de lunch eet. Zo kom je toch heel makkelijk aan je dagelijkse portie groente, zonder dat je dit door hebt. Ik kan het je aanraden om een keer te proberen!

Begin dus bij het maken van deze heerlijke appeltaart ontbijttaartjes. Of neem een kijkje bij een van de andere gezonde recepten op mijn website.


Appeltaart Ontbijttaartjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

taartjes
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ik gebruikte 3 kleine springvormpjes van 10cm voor deze taartjes.

IngrediΓ«nten

  • 100 gram havermout/havermeel

  • 50 gram bloem/eiwitpoeder

  • 200 gram kwark (skyr of optimel vanille)

  • 150 gram bloemkoolrijst

  • 2 eieren

  • 1,5 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 appel

  • 25-30 gram noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de kwark los. Voeg hieraan het havermeel, bloem/eiwitpoeder, bloemkoolrijst, bakpoeder, kaneel en snufje zout toe. Roer dit met een spatel tot een glad beslag.
  • Snijd 3/4 deel van de appel in kleine stukjes en 1/4 deel in dunne plakjes. Hak de noten grof/fijn.
  • Roer de appelblokjes en gehakte noten door het beslag. Verdeel het beslag over de drie vormpjes. Leg op de bovenkant een aantal plakjes appel.
  • Schuif de taartjes voor ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taartjes gaar zijn.
  • Laat de taartjes minimaal 10-15 minuten in de vormpjes afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat verder afkoelen.
  • Serveer de taartjes eventueel met wat kwark en fruit.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. Hallo Linda,
    Dit is een heerlijk recept en hier zou ik het liefst iedere werkdag mee ontbijten. Ik heb alleen doordeweeks hier niet veel tijd voor en ze op zondag maken voor 5 dagen vooruit lijkt me toch niet helemaal houdbaar. Ik vroeg me daarom af of jij al eens hebt geprobeerd om ze in te vriezen en of dit ook goed werkt?
    Groeten Tessa

    1. Hoi Tessa,

      Wat leuk om te horen! Ik zou deze taartjes zelf ook niet 5 dagen in de koelkast bewaren, dan worden ze echt wel minder lekker. Invriezen probeer ik geregeld met tussendoortjes zoals bananenbrood of gezonde chocolade en dat werkt prima. En qua basis lijken deze taartjes daar ook op, dus ik verwacht dat invriezen prima moet kunnen.

      Groeten,

      Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *