Appel Kaneel Donuts
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten

Appel Kaneel Donuts

Nadat ik onlangs deze appel kaneel cake weer eens maakte en deelde op Instagram, ontstond het idee om een nieuwe variant hierop te maken. Mijn donutvorm stond naar mij te loeren in de kast en dus haalde ik die weer eens uit het stof. Het resulteerde in heerlijke gezonde appel kaneel donuts. Ik maakte ze het weekend erop zelfs nog een keer, want het eet lekker weg. Een super fijn tussendoortje, maar ook een snel en makkelijk ontbijt to go heb ik gemerkt.

Het geheime ingrediënt wat deze donuts zo ontzettend lekker maakt is de dadelspread van Yogi & Yousef. Vaak kies ik ervoor om een beetje dadelsiroop in mijn gezonde baksels te gebruiken als zoetmiddel, maar deze keer koos ik er dus voor om de dadelspread te gebruiken. Deze spread is iets dikker dan de dadelsiroop en heeft een beetje een karamel achtige structuur. Super lekker in dit recept. Sowieso ben ik een groot fan van de producten van Yogi & Yousef. De verse dadels en dadelsiroop gebruikte ik al erg vaak, maar nu heb ik de dadelspread dus ook ontdekt in gezonde baksels.

Ik ben een groot voorstander van suikervrije snacks of minimaal gezoet op basis van natuurlijke suikers. Naast dadels, dadelsiroop of dadelspread maak ik graag gebruik van banaan, appelmoes , ander fruit of in sommige gevallen een suikervervanger. Dit laatste probeer ik niet te vaak te gebruiken en wat mij betreft is dat ook nergens voor nodig. Als je gebruik maakt van de juiste ingrediënten is je gezonde tussendoortje heerlijk op smaak en heb je helemaal geen neiging naar (extra) zoetigheid. En zo ook bij deze appel kaneel donuts. Voor mij waren ze zoet genoeg en erg smaakvol door het gebruik van de appels en kaneel. Ga jij deze gezonde donuts ook proberen?


Appel Kaneel Donuts

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

 • 200 gram appelmoes 0%

 • 2 eieren

 • 75 gram havermout

 • 100 gram bloem

 • 2 el dadelspread

 • 1.5 tl bakpoeder

 • 2 tl kaneel

 • snufje zout

 • 1 kleine appel

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je siliconen donutvorm licht in. Heb je geen donutvorm, kies dan voor cupcakes/muffins.
 • Klop de eieren samen met de appelmoes en dadelspread los. Roer hier de droge ingrediënten doorheen.
 • Snijd de appel in kleine blokjes en roer goed door het beslag.
 • Verdeel het beslag over de vormpjes (ik haalde er 10 donuts of 10 muffins uit). Schuif de vorm voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten met een prikker of de donuts gaar zijn.
 • Laat de donuts minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen en haal ze er dan voorzichtig uit. Laat verder afkoelen op een bord.
 • Je kunt de donuts eventueel versieren met een beetje gesmolten witte chocolade, maar je kunt dit ook achterwege laten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *