Sweet Sushi
Ontbijt, Recepten

Sweet Sushi

Als ik iets op moet noemen waar ik toch wel heel erg dol op ben, dan is het sushi. Mij kun je dit gerust wekelijks voorzetten. Daarom moest ik ook ineens denken aan een zoete variant. Het leek mij ontzettend lekker om hiermee te experimenteren. Ik koos er in dit geval voor om eerst simpel te beginnen en ging voor sweet sushi met als basis pannenkoeken. Sushi maken was nog nooit zo eenvoudig als met dit recept.

Wie kent #pancakesunday niet? Zondag is vaak het moment dat we de keuken induiken voor een uitgebreid ontbijt en bij een uitgebreid ontbijt kunnen pannenkoeken vaak niet ontbreken. Ook ik ontbijt op zondag heel graag met pannenkoeken (of wafels). Deze bananenbrood wafels zijn namelijk ook wel favoriet op dit moment. Met dit recept voor sweet sushi stak ik #pancakesunday in een nieuw jasje. En ik kan je vertellen dat ik dit erin houd! Simpel, maar ontzettend lekker. Het ideale hiervan is dat je kunt variΓ«ren met je favoriete ingrediΓ«nten. Zelf koos ik voor een combinatie van banaan en de kokos chocoladespread van NoSugarDaddies, helemaal vrij van geraffineerde suikers. En de andere sushirol vulde ik met verse frambozen, philadelphia light en geraspte kokos.

In plaats van frambozen kun je natuurlijk ook voor aardbeien of ander fruit kiezen. Of wat dacht je van de combinatie van banaan en pindakaas? Stuk voor stuk lekkere opties. Een volgende keer ga ik ook voor een sweet sushi op basis van (dessert)rijst. Je kunt dit natuurlijk ook heel goed voorbereiden voor het paasontbijt. Want hoe leuk staat dit op de ontbijt- of brunchtafel?! Makkelijk om te delen en iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Ga jij het proberen?


Sweet Sushi

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

rollen
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Dit recept is voldoende voor 2-3 pannenkoeken (en dus 2-3 sushi rollen). Ik maakte dunne pannenkoeken en dan haal je er 3 uit het beslag.

IngrediΓ«nten

  • 50 gram bloem

  • 1 ei

  • 120 ml (plantaardige) melk

  • Vulling
  • 1 banaan

  • 50 gram frambozen

  • chocoladepasta

  • philadelphia light

  • geraspte kokos

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de melk los en roer hier de bloem doorheen. Klop goed met een garde, zodat je zo min mogelijk klontjes in het beslag krijgt.
  • Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter.
  • Bak (dunne) pannenkoeken. Zodra de bovenkant droog is keer je de pannenkoek voorzichtig om. Ga zo door totdat je de 2-3 pannenkoeken hebt gebakken.
  • Smeer 1 van de pannenkoeken in met chocoladepasta. Doe dit op 1/3 deel van de bovenkant en maak een strook van 2cm dik. Leg daarop de gepelde banaan en rol de pannenkoek strak op.
  • Doe hetzelfde maar dan met de roomkaas, geraspte kokos en frambozen. Snijd elke rol in 8 stukken en serveer op een mooi bord.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *