Brownie Oats
Ontbijt, Recepten

Brownie Oats


Wie is er niet dol op chocolade? Het liefst eet ik het elke dag, maar zeker in grote hoeveelheden helaas niet altijd gezond. Deze brownie oats daarentegen is een super gezonde start van de dag, want in deze havermoutpap zit al 100 (!) gram groente verwerkt. En ik beloof je dat je dit helemaal niet proeft! Door de toevoeging van cacaopoeder, heb je echt het idee chocolade te eten.

Een ideale manier om toe te geven aan je chocolade craving, maar wel je dag super gezond te starten. Zoals jullie misschien al weten ben ik een groot fan van groente bij mijn ontbijt. In deze blog in samenwerking met Lucy van Yourmealplanners lees je hier meer over. In het kader hiervan zullen er de komende maand meer nieuwe recepten met groente in je ontbijt online komen. Want je kunt echt eindeloos variëren met verschillende soorten groenten bij het ontbijt.

Smaakmakers toevoegen

Havermoutpap of overnight oats leent zich heel makkelijk als basis om groente aan toe te voegen, maar dit geldt ook voor wafels en pannenkoeken of tussendoortjes. Bij het toevoegen van groente is het wel belangrijk om te kijken naar de combinaties, die je maakt. Want ook ik vind het heus niet lekker om alleen groente te proeven, zeker niet als eerste maaltijd van de dag. Door andere smaakmakers toe te voegen, denk aan specerijen of toppings, proef je de groente op zichzelf niet heel erg terug, maar geniet je echt van een lekker (zoet) ontbijtje. Zo is het ook met deze brownie oats. Courgette is vrij neutraal van smaak en door cacaopoeder toe te voegen overheerst de chocoladesmaak in dit ontbijt. De toppings brengen het geheel in balans. Een havermout zonder topping heb ik al in geen jaren meer op, ik maak het altijd af met op z’n minst fruit en meestal ook een crunch in de vorm van noten of granola.

Misschien vind je een van deze ontbijtrecepten met groente ook lekker:


Brownie Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

12

minutes

Ingrediënten

  • 30 gram havermout

  • 100 gram geraspte courgette

  • 200 ml plantaardige melk

  • 1 el cacaopoeder

  • 10 gram chiazaad

  • toppings naar keuze

Werkwijze

  • Meng de havermout met de courgette, cacaopoeder en plantaardige melk in een pannetje.
  • Zet het pannetje op laag-medium vuur en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Roer af en toe even door. Als de pap de juiste consistentie heeft bereikt zet je het vuur uit en roer je er de chiazaad doorheen.
  • Schenk de pap in een mooie kom en maak af met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *