Alleen al bij het horen van het woord bananenbrood word ik blij. Dit is niet alleen een van de eerste gezonde baksels die ik maakte, maar tevens ook een all time favorite. Als ik rijpe bananen op de fruitschaal heb liggen, dan tover ik dit geregeld om in een gezond bananenbrood. Ideaal als tussendoortje, maar ook als ontbijt of lunch to go. Omdat een bananenbroodrecept zich ook goed leent voor allerlei heerlijke variaties, ging ik dit keer voor een bananenbrood met frambozen.
Frambozen zijn een heerlijke frisse toevoeging aan het recept. Het bananenbrood is hierdoor heerlijk smeuΓ―g en dat klinkt perfect toch?! Het fijne aan een bananenbrood is dat je heel makkelijk kunt variΓ«ren met allerlei ingrediΓ«nten. Voor je gevoel eet je iedere keer weer een ander tussendoortje en dat maakt bananenbrood voor mij de ideale snack. Daarnaast kun je van bananenbrood ook echt een ontbijtfeestje maken door het te beleggen met allerlei lekkere toppings. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas of een (suikervrije) chocoladepasta afgemaakt met wat plakjes banaan of wat gehakte noten.
Voor mijn bananenbrood gebruik ik vrijwel altijd dezelfde basis: 3 rijpe bananen, 3 eieren en 225 gram bloem/meel en 1,5 theelepel bakpoeder. Binnen deze basis varieer ik geregeld met verschillende bloem en meelsoorten. Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie tussen havermeel en (spelt)bloem. Meel zorgt voor een wat grovere structuur en bloem voor een meer fijne structuur. Door een combinatie te gebruiken van amandelmeel en glutenvrije bloem of havermeel kun je het recept voor bananenbrood heel makkelijk glutenvrij maken. Als je op Snoepgezond zoekt op bananenbrood vind je diverse heerlijke variaties op het basisrecept.
Ga jij dit gezonde bananenbrood met frambozen proberen?
Bananenbrood met frambozen
Course: Geen categorie4
servings30
minutes40
minutes300
kcal1
hour10
minutesIngrediΓ«nten
3 rijpe bananen
3 eieren
225 gram (spelt)bloem
1,5 tl bakpoeder
2 el olijfolie
snufje zout
50 gram speculoos
100 gram frambozen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Mix de bananen samen met de eieren, olijfolie en speculoos tot een glad beslag.
- Voeg hier de droge ingrediΓ«nten aan toe en roer met een spatel tot een egaal beslag. Roer als laatste de frambozen voorzichtig door het beslag.
- Stort het beslag in de vorm en schuif het bananenbrood voor ongeveer 50 minuten in de oven.
- Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is. Haal uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal het bananenbrood voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
- Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel op een droge en koele plek.