Pindakaas banaan overnight oats
Ontbijt, Recepten

Banaan Pindakaas Overnight Oats

Eindelijk kan de winterjas in de kast blijven en kunnen we weer volop genieten van het lente weer. Dit betekent dat ik mijn warme havermoutpap weer vaker inruil voor overnight oats. Op Snoepgezond vind je inmiddels al meer dan 10 verschillende recepten. Een van mijn favoriete combinaties: banaan pindakaas overnight oats ontbrak nog in dit rijtje.

Campina heeft drie soorten plantaardige drink op de markt gebracht en deze mocht ik als een van de eersten testen: soja drink, haver drink en barista haver. De soja drink gebruikte ik voor deze heerlijke overnight oats met banaan en pindakaas. De combinatie vind ik geweldig! Super lekker als overnight oats, maar ook als warme havermoutpap, bij wafels of lekker op een cracker of maiswafel.

Hoe maak je overnight oats?

Overnight oats is een koude bereiding van havermout. De havermout laat je samen met de plantaardige melk, chiazaad en pindakaas een nachtje weken in de koelkast. Hierdoor neemt de havermout en chiazaad het vocht van de melk op en krijg je een koude pap achtige structuur. Ideaal als je ‘s ochtends eigenlijk geen tijd hebt om je ontbijt te maken. Dit ontbijtje pak je namelijk direct uit de koelkast en kun je zo meenemen of gelijk opeten. Zelf neem ik mijn ontbijtje altijd mee naar mijn werk. ‘s Ochtends voeg ik dan de kwark, banaan, pindakaas en granola als topping toe.

Mocht je nog nooit overnight oats op hebben, maar wel een liefhebber zijn van banaan en pindakaas, dan kan ik je dit gezonde ontbijtrecept zeker aanraden!


Banaan Pindakaas Overnight Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 60 gram havermout

  • 15 gram chiazaad

  • 175 ml plantaardige soja drink van Campina

  • 1 el pindakaas

  • Topping
  • 200 gram Campina kwark

  • 1 banaan

  • 1 el pindakaas

  • 20 gram granola

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een afsluitbaar bakje en roer goed door elkaar.
  • Zet het afgesloten bakje een nachtje in de koelkast.
  • Verdeel de overnight oats over twee schaaltjes.
  • Verdeel hierover de helft van de kwark, banaan, pindakaas en granola.
  • Geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *