Bananenbrood met walnoten en chocolade
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Bananenbrood met walnoten en chocolade

Eén van de eerste recepten op snoepgezond was een bananenbrood, namelijk een carrotcate bananenbrood. Met het maken van gezonde tussendoortjes is het allemaal begonnen. En na al die jaren is een bananenbrood nog altijd één van m’n favoriete gezonde tussendoortjes. Dit keer besloot ik te variëren met walnoten en chocolade en zo ontstond dit heerlijke gezonde bananenbrood met walnoten en chocolade.

Een blijvertje kan ik je vertellen! Misschien wat hoger in calorieën door het gebruik van walnoten en chocolade, maar zeker erg lekker en nog steeds verantwoord! De chocolade die ik voor dit bananenbrood gebruik is de intense pure chocolade 86% van Côte d’Or. Deze reep heeft een ontzettend hoog cacaogehalte en bevat daarom maar heel weinig suikers. In het hele recept gaat 50 gram chocolade, wat neer komt op 5 gram per plakje bananenbrood. Valt reuze mee dus!

Dit gezonde bananenbrood met walnoten en chocolade maak ik in ieder geval erg graag. Het is lekker smeuïg en perfect als tussendoortje of ontbijt to go. Inmiddels vind je op snoepgezond heel veel verschillende recepten voor bananenbrood. Dit recept komt zeker in mijn top 5 favoriete bananenbroodrecepten. Want chocolade in een gezond tussendoortje kan ik echt niet weerstaan 😉 Neem gerust een kijkje op snoepgezond bij de andere bananenbroodrecepten of lees snel verder.


Bananenbrood met walnoten en chocolade

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 100 gram havermeel

  • 125 gram (spelt)bloem

  • 2 el zonnebloemolie

  • 50 gram suikervervanger

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram intens pure chocolade

  • 50 gram walnoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  • Voeg de bananen, eieren en zonnebloemolie toe aan de keukenmachine en mix tot een glad geheel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een glad beslag.
  • Hak de walnoten en chocolade grof en schep met een spatel door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten.
  • Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is.
  • Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 4-5 dagen bewaren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *