Op Instagram zag ik de afgelopen dagen verschillende recepten voor homemade appelbeignets voorbij komen. Een aantal van die recepten combineerde ik, waardoor ik mijn eigen gezonde appelbeignets maakte. Precies zoals ik ze erg lekker vind!
Het beslag van deze gezonde appelbeignets bestaat uit havermeel en eiwitpoeder. Daaraan voegde ik nog wat bakpoeder toe voor extra luchtigheid en een eetlepel Sukrin Gold. De plantaardige melk zorgt voor binding van het beslag. Als je kiest voor vegan eiwitpoeder, dan zijn dit zelfs vegan appelbeignets. Ik had alleen vegan eiwitpoeder in de smaak coffee walnut in huis en dat leek mij niet de lekkerste combinatie voor dit recept. Daarom koos ik voor whey eiwitpoeder in de smaak cinnamon danish van Myprotein. En de naam zegt het al: deze eiwitpoeder ademt een en al kaneel. Perfect voor bij de gezonde appelbeignets.
Wat mij betreft kan je deze appelbeignets het hele jaar door eten. Ze lijken namelijk heel erg pannenkoeken gevuld met appel en amandelspijs. Dus maak ze gerust een keertje voor het ontbijt. Onderstaand recept is genoeg voor zo’n 2-3 porties. Serveer ze met wat (suikervrije) poedersuiker of een lepeltje jam.
Naast deze gezonde appelbeignets, kun je met oud & nieuw ook gezonde oliebollen serveren. Probeer daarvoor eens het recept voor oliebollen uit de airfryer.
Gezonde appelbeignets
Course: Ontbijt, Tussendoortje, SnackDifficulty: Makkelijk10
stuks10
minutes15
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
2 appels (elstar)
50 gram eiwitpoeder
50 gram havermeel
165 ml (plantaardige) melk
snufje zout
1 tl bakpoeder
1 el Sukrin Gold
kaneel
- Amandelspijs
50 gram amandelmeel
25 gram honing/agavesiroop
scheutje water
- Kaneelsuiker
2 el suikervervanger
1 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de appels, haal met een appelboor de kern eruit en snijd elke appel in 5-6 plakken.
- Meng alle ingrediΓ«nten (behalve de kaneel) voor het beslag in een kom door elkaar.
- Bestrooi de appelschijven met kaneel.
- Meng in een andere kom het amandelmeel met de honing en een scheutje water tot amandelspijs.
- Verdeel het amandelspijs over de appelschijven.
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter of olie.
- Maak een klein hoopje beslag in de pan en leg hierop een appelschijf. Verdeel nog wat beslag over de bovenkant. Als de onderkant bruin gebakken is, draai je de appelschijf voorzichtig om en bak je ook de andere kant.
- Herhaal dit met alle appelschijven. Bij mij passen er telkens drie tegelijk in de pan.
- Als je beignets gebakken zijn, leg je ze op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat met beignets in de oven voor 10 minuten. Haal uit de oven.
- Maak de kaneelsuiker en doop de beignets hier aan beide kanten in.