Gezonde ontbijttrifle
Ontbijt, Recepten

Gezonde ontbijttrifle

Met de feestdagen heb je het vast vaak voorbij zien komen: een heerlijke trifle. Een trifle is een toetje of dessert dat bestaat uit laagjes vla/pudding, cake en fruit. Ik deelde o.a. deze heerlijke gezonde trifle met stoofpeertjes. Maar ook buiten de feestdagen om is een trifle erg lekker. Daarom besloot ik om een gezonde ontbijttrifle te proberen.

De basis is een luchtige biscuit op basis van bloem, havermeel, eieren en suikervervanger. Biscuit lijkt heel erg op cake, maar is een stuk lichter en door het gebruik van een suikervervanger en een deel havermeel is deze variant een stuk verantwoorder. In plaats van vla, wat natuurlijk ook erg lekker is, gebruik ik magere kwark met eiwitpoeder. Daarmee is dit een heerlijk eiwitrijk ontbijt. Het eten van voldoende eiwitten is niet alleen handig als je (veel) sport, maar zorgt ook nog eens voor een goed vullend gevoel. Hierdoor kan ik de hele ochtend vooruit, tot aan de lunch.

Zelf heb ik voor dit recept glutenvrij havermeel van Myprotein gebruikt. Ideaal om dit in bulk in huis te hebben. Ik gebruik het namelijk super veel in ontbijt- of bakrecepten. Maar je kunt natuurlijk ook havermout gebruiken en dit fijnmalen tot meel. Mocht je dit hele recept glutenvrij willen maken, kies dan naast glutenvrij havermeel ook voor glutenvrije bloem. De combinatie van bloem en havermeel zorgt ervoor dat het nog een luchtige biscuit blijft. Gebruik je alleen havermeel, dan wordt het geheel een stuk compacter.

Het ideale van deze gezonde ontbijttrifle is dat je zelf kunt variΓ«ren met allerlei soorten (vers) fruit. Kies wat jij toevallig in huis hebt en erg lekker vindt.


Gezonde ontbijttrifle

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1 suikervrij biscuit

  • 300 gram magere kwark

  • 25 gram eiwitpoeder (met smaak naar keuze)

  • Vers fruit naar keuze

  • Suikervrij biscuit
  • 1 ei

  • 25 gram havermeel

  • 25 gram bloem

  • 15-25 gram suikervervanger

  • 0.5 tl vanille essence

  • 0.5 tl bakpoeder

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een springvorm van 10-12 cm met bakpapier.
  • Klop het ei samen met de suikervervanger luchtig.
  • Voeg de vanille essence, havermeel, bloem en bakpoeder toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de springvorm en schuif voor ongeveer 12-15 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de biscuit gaar is.
  • Laat het biscuit afkoelen.
  • Verkruimel de helft van de biscuit over de bodem van drie glaasjes. Verdeel hierover wat vers fruit naar keuze.
  • Meng de kwark met de eiwitpoeder en verdeel de helft over het fruit.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog een keer met de overige ingrediΓ«nten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *