Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete dessert is, dan ga ik voor een goede tiramisu. Dus toen ik de kerst foodybox van Kroonophetwerk ontving en daarin de limited edition Amarula en een taartbodem van Jos Poell aantrof, wist ik dat hier een snelle tiramisu taart van wilde maken. Deze taart is heel makkelijk om te maken en ziet er al snel heel feestelijk uit. Perfect voor bijvoorbeeld een verjaardag of tijdens oud & nieuw.
Dat ik fan ben van tiramisu is misschien wel duidelijk, want onlangs deelde ik ook al dit heerlijke recept voor een gezonde tiramisu in een glaasje. En helemaal nu ik de limited edition Amarula in de smaak Ethiopean Coffee heb ontdekt! Deze likeur combineert echt mega goed in een recept voor tiramisu. Daarom combineerde ik het stiekem ook met de vulling voor deze snelle tiramisu taart. Ik zou snoepgezond niet zijn als ik geen verantwoorde draai aan dit recept zou geven. De vulling is suikervrij en deels op basis van magere kwark. Hierdoor bevat het ook iets meer eiwitten en een stuk minder calorieën.
Uiteraard is het wel lekker om een klein beetje (vloeibare) zoetstof naar keuze te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor deze vloeibare zoetstof, te koop bij Albert Heijn. Of gebruik flavourdrops, zoals ik in dit recept heb gedaan. Hiervoor gebruik ik de flavourdrops van Myprotein en dit keer koos ik voor de smaak mocha. Flavourdrops geven ontzettend veel smaak af, maar voegen geen calorieën toe. Een win win situatie dus!
Ga jij deze snelle tiramisu taart proberen?
Snelle tiramisu taart
Course: TaartDifficulty: Makkelijk6
stukken10
minutes300
kcal2
hours10
minutesIngrediënten
1 taartbodem van Jos Poell
100 gram magere kwark
50 gram mascarpone
25 ml Amarula
1 blaadje gelatine
zoetstof of flavourdrops naar smaak
- Topping
100 ml slagroom + zoetstof/suikervervanger naar smaak
chocolaatjes
Werkwijze
- Laat het blaadje gelatine ongeveer 5 minuten weken in koud water.
- Verwarm de Amarula in een pannetje op het vuur en los hier de uitgeknepen gelatine in op.
- Roer de kwark samen met de mascarpone los en voeg hier de Amarula + gelatine aan toe en roer tot een gladde vulling. Voeg zoetstof of flavourdrops naar smaak toe.
- Verdeel de vulling over de taartbodem en laat het geheel ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom samen met wat zoetstof of suikervervanger op. Gebruik eventueel klopfix voor extra stevigheid.
- Spuit toeven slagroom over de bovenkant van de taart en maak het geheel af met heerlijke chocolaatjes.