Snelle Havermout Appeltaartjes
Ontbijt, Recepten, Taart

Snelle Havermout Appeltaartjes

Ben je op zoek naar een lekker taartje dat snel gemaakt is? Probeer dan eens deze snelle havermout appeltaartjes. Ideaal om mee te ontbijten of gewoon om lekker van te genieten als snack bij een kopje thee of koffie.

Voor de taartbodems heb je in principe maar 4 ingrediënten nodig of 5 als je er nog wat specerijen aan toe wil voegen. Waarvan havermout dus één van de ingrediënten is en ook de andere benodigdheden van dit taartje heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Deze keer koos ik naast havermout voor pindameel van Koro. Maar dit kun je ook prima vervangen voor amandelmeel. Pindameel is echter 3x zo goedkoop als amandelmeel en bevat ook nog eens meer eiwitten. En net als amandelmeel is ook pindameel glutenvrij en hebben ze grofweg dezelfde structuur.

De taartbodems bak je krokant in de oven en vul je daarna met vanille vla, yoghurt of kwark naar keuze. Het geheel maak je uiteraard af met gebakken appeltjes. Voor dit recept koos ik voor vanille vla van Optimel. Ik denk dat ik al in jaren geen vanille vla meer had gegeten, maar ineens had ik er enorm veel zin in. En zo ontstond ook het idee voor deze snelle havermout appeltaartjes. De krokante havermout taartbodem combineert dus erg goed met vanille vla en gebakken appeltjes.

Mocht je nog niet verkocht zijn, bekijk dan ook eens dit recept voor een gezond appeltaart ontbijttaartje of ga voor deze appeltaart havermout als ontbijt. Of kijk eens rond op de website voor nog meer gezonde baksels.


Snelle Havermout Appeltaartjes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Dit recept is voldoende voor 3-4 kleine taartjes. Gebruik bijvoorbeeld een muffnbakvorm om de taartbodems mee te maken.

Ingrediënten

  • Bodem
  • 50 gram havermout

  • 50 gram pindameel (of amandelmeel)

  • 2 el dadelstroop

  • 2 el gesmolten kokosolie

  • 1 tl kaneel

  • Vulling
  • 150-200 gram optimel vanille vla

  • 1/2 – 1 appel

  • 1 tl kaneel

  • 1/2 el honing

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in met een klein beetje kokosolie of bakspray.
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Het deeg mag niet te droog zijn, maar zal ook niet heel vast of plakkerig zijn.
  • Verdeel het havermoutmengsel over 3-4 bakvormpjes en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Schuif de taartbodems in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en bak dit in een pan met de kaneel en honing, totdat de appelblokjes zacht zijn.
  • Laat de taartbodems afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. Vul de bakjes met optimel vanille vla en maak het af met de gebakken appeltjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *