Chocolade Banaan Muffins
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Chocolade Banaan Muffins

Bij het maken en uitwerken van recepten, komt behoorlijk wat tijd kijken. Maar toch vind ik het heerlijk om te doen. Telkens nieuwe ideeën uitproberen en dan een dansje doen als het recept onwijs lekker blijkt te zijn. Als foodblogger leer je op deze manier een hoop merken kennen. Eén van die merken is Sukrin. Een jaar geleden ontdekte ik hun suikervervangers en sindsdien ben ik fan. Van alle suikervervangers, die ik heb geprobeerd vind ik hier de meest natuurlijke en prettige smaak aan zitten. Daarom was ik ook erg blij toen Sukrin mij benaderde om een aantal van hun producten uit te proberen. En twee van die producten gebruikte ik voor het recept van deze chocolade banaan muffins.

Vandaag in het zonnetje staat Sukrin Gold, suikervervanger, en de suikervrije chocolade. Vooral dat laatste is een uitvinding als het gaat om gezond en suikervrij bakken. Mijn ervaringen met suikervrije chocolade zijn tot nu toe positief. Ik zeg er wel bij dat ik deze chocolade niet zo opeet, maar enkel gebruik in bakrecepten. Want als ik chocolade zo wil eten, dan neem ik gewoon de chocolade waar ik trek in heb 🙂

In de basis eet ik gezond en zoveel mogelijk suikervrij. De laatste jaren heb ik ervaren dat mijn lichaam hier het beste op gaat. Ik merk het direct wanneer ik alle touwtjes laat vieren en onbeperkt suikers naar binnen werk. Achteraf voel ik me dan niet lekker, ben ik uitgeput en merk ik dat mijn huid onrustig wordt. Ik geef dus veel liever de voorkeur aan zoveel mogelijk gezonde voeding, zonder al teveel suikers, zodat ik kan genieten van een lekkere chocoladereep of taartje wanneer ik daar zin in heb. Het gebruik van suikervrije chocolade in gezonde bakrecepten is dus een uitkomst! Want chocolade in een recept verwerken is stiekem toch wel erg lekker.

Deze chocolade banaan muffins waren dus zeker geen straf om te eten. Het is een heerlijk tussendoortje, dat je makkelijk mee kunt nemen of in de vriezer kunt bewaren voor een later moment. En ben je de allergrootste chocoladeliefhebber die er maar bestaat, dan vind je deze chocolade hazelnoot muffins helemaal geweldig.


Chocolade Banaan Muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

22

minutes
Totale tijd

37

minutes

Ingrediënten

 • 150 gram bloem (of 100 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)

 • 50 gram amandelmeel

 • 2 rijpe bananen

 • 2 eieren

 • 2 el zonnebloemolie

 • 50 gram Sukrin Gold

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 tl kaneel

 • snufje zout

 • 40 gram suikervrije chocolade Sukrin

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en spray een (siliconen) muffinvorm in met een beetje bakspray. Of gebruik een beetje olie om je muffinvorm mee in te vetten of gebruik papieren vormpjes.
 • Mix de bananen samen met de eieren en de olie in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine gebruik dan het bakje van de staafmixer of prak de bananen met een vork.
 • Voeg de sukrin gold, bloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en snufje zout toe. Mix met de keukenmachine of roer met een spatel goed door het beslag.
 • Smelt ondertussen de chocolade. Dit kan au bain marie of in de magnetron (let op: ik stel de magnetron telkens in op 30 seconden en roer tussentijds goed door).
 • Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes. Verdeel bovenop het beslag een theelepel gesmolten chocolade. Roer dit met satéprikker of lepel/vork door het beslag, zodat je een marmer effect krijgt.
 • Schuif de muffins voor ongeveer 22 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
 • Laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de muffins voorzichtig uit het bakblik haalt en verder laat afkoelen.
 • Bewaar de muffins in een afgesloten trommel in de koelkast (maximaal 4-5 dagen) of vries een aantal muffins (goed verpakt) in.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *