Sinaasappel gember smoothie
Ontbijt, Recepten

Sinaasappel Gember Smoothie


Na al het lekkere eten en drinken in de decembermaand, is het nu weer tijd om mijn gezonde leefstijl op te pakken. Hoe kan dat nu beter dan met een heerlijke smoothie op basis van groenten en fruit. De sinaasappel zorgt voor een flinke dosis vitamine C, de gember werkt ontstekingsremmend en de pompoen zorgt voor een portie extra groenten. En zo kwam deze heerlijke sinaasappel gember smoothie tot stand. Ohja en stiekem voegde ik er ook nog wat extra eiwitten aan toe van Bodylab. Mijn favoriet op dit moment.

Al met al een goede bodem voor of na het sporten. Maar ook prima vullend als ontbijt. Toen ik deze smoothie aan het maken was, bedacht ik me dat ik hier vaak niet de tijd voor neem in de winter. Meestal heb ik toch zin in iets warms, in plaats van iets kouds. Daarom maakte ik deze sinaasappel gember smoothie na het sporten. Op zo’n moment besef ik dan weer hoe lekker en makkelijk te maken het eigenlijk is. En tegelijkertijd zeg ik dan tegen mezelf dat ik het echt vaker moet maken. Je kan je voorstellen dat hier doordeweeks echt niets van terecht komt en ik het gewoon houd bij warme havermoutpap als ontbijt. Maar ach 1x per week in het weekend na mijn training op zaterdagochtend is het ook meer dan prima!


Sinaasappel Gember Smoothie

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijdminutes
Totale tijd

4

minutes

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan in stukjes

  • 1 klein handje bevroren mango stukjes

  • sap van 1 sinaasappel

  • 1 cm gember

  • 100 gram pompoenpuree

  • 100-150 ml water

  • 20 gram eiwitpoeder

Werkwijze

  • Snijd de gember in hele kleine stukjes en voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan de blender. Vaak mix ik het bevroren fruit als eerste en voeg de rest daarna toe.
  • Mix het geheel tot een romige massa. Vind je de smoothie nog te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  • Deze hoeveelheid is genoeg voor een smoothie van ongeveer 500 ml.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *