Pompoenbroodjes
Kerst, Ontbijt, Recepten

Pompoenbroodjes


Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijtrecept. Deze keer niet super verantwoord, maar wel erg lekker. Om in de maand januari toch nog een beetje aan balans te denken, bevatten deze pompoenbroodjes geen geraffineerde suikers en zit er dus groente in verwerkt. Ideaal voor bijvoorbeeld de zondagochtend.

Eigenlijk moet de titel van dit recept zijn: snelle pompoenbroodjes. Want ze zijn namelijk gemaakt op basis van kant-en-klaar croissantdeeg. Je kent het wel, zo’n blikje dat je in het vers schap van de supermarkt kunt vinden. Het blikje lag al enige tijd in mijn koelkast, maar echt lekker vind ik het niet om er croissantjes van te maken. Dus waarom ik het gekocht had, weet ik niet zo goed. Blijkbaar om mezelf de uitdaging te geven er wel iets lekkers van te maken.

In eerste instantie bedacht ik me om er kaneelbroodjes van te maken, maar dat ligt zo voor de hand. Naast het blikje croissantdeeg stond nog een bakje met pompoenpuree, dus de conclusie was snel getrokken. Het moesten pompoenbroodjes worden. En laat dit nu erg lekker geworden zijn! Ik heb ze lekker in bed met een serie aan opgepeuzeld. Wil jij dit ook? Bekijk dan snel het makkelijke recept.


Pompoenbroodjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg

  • 150 gram pompoenpuree

  • 1 el kokosbloesemsuiker

  • 1 tl pumpkin spice kruiden

  • 1/4 appel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet de ovenschaal licht in.
  • Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden dicht. Smeer de pompoenpuree uit over het deeg. Strooi de kokosbloesemsuiker en pumpkin spice kruiden uit over de pompoenpuree.
  • Snijd de appel in dunne plakjes en leg deze aan de korte zijde van het deeg. Begin vanaf deze kant met oprollen, totdat je een dikke rol overhoudt. Snijd deze rol in 6 gelijke plakken.
  • Leg de plakken deeg in de ovenschaal en schuif dit voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de broodjes mooi bruin gekleurd zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *