Zie hier het recept voor heerlijke Red Velvet Koffie pannenkoeken. Elke maand zie ik op Instagram ‘de bakstrijd’ van Laura’s Bakery voorbij komen. Deze maand staat in het tegen van pannenkoeken. Dit zag ik als de ideale kans om (weer) een keer mee te doen. Ik vind het namelijk heerlijk om op zondag uitgebreid te ontbijten met bijvoorbeeld pannenkoeken of croissantjes. En in plaats van dat ik vaak dezelfde pannenkoeken bak, probeer ik juist zo vaak mogelijk iets nieuws uit. En zo ontstond het idee voor Red Velvet pannenkoeken.
En niet zomaar Red Velvet, maar gecombineerd met een lekkere shot espresso. Vorige maand kocht ik namelijk eindelijk een heel fijn koffiezetapparaat! En sindsdien drink ik niets liever dan de hele dag door koffie als ik thuis ben. Daarom leek het me ook niet meer dan logisch om een lekkere espresso door het beslag van de pannenkoeken te roeren. En dat pakte erg goed uit! Sowieso combineert koffie goed met chocolade en dat proef je terug. Een heerlijke frosting op basis van roomkaas maakt het geheel uiteraard helemaal af. Heb je ook zin gekregen in deze Red Velvet Koffie pannenkoeken, lees dan snel onderstaand recept. Of misschien vind je een van de volgende recepten ook wel erg lekker:
Red Velvet Koffie Pannenkoeken
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk4
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
200 gram speltbloem
30 gram cacaopoeder
16 gram bakpoeder
1 tl bakingsoda
1 el suiker(vervanger)
snufje zout
2 eieren
300 ml karnemelk
20 gram kokosolie gesmolten
1 kopje espresso
Frosting
100 gram roomkaas
1/2 tl vanille essence
poedersuiker naar smaak
1 el (amandel)melk
Werkwijze
- Roer in een kom alle droge ingrediΓ«nten met een spatel door elkaar. In een andere kom roer je de natte ingrediΓ«ten door elkaar.
- Voeg de inhoud van beide kommen met een spatel goed door elkaar. Laat het beslag even rusten.
- Verwarm ondertussen een pan op het vuur. Smelt een beetje kokosolie in de pan en maak kleine hoopjes beslag. Er passen ongeveer 2 Γ 3 kleine pannenkoekjes in mijn pan. Bak de onderkant aan en als die goed is, draai je de pannenkoeken voorzichtig om. Bak totdat de pannenkoeken helemaal droog zijn. Ga zo door tot alle beslag op is.
- Roer de inhoud voor de frosting met een vork goed los. Serveer dit samen met de pannenkoeken.