Dalgona Pancakes
Ontbijt, Recepten

Dalgona Pancakes

Hier vind je het recept van de dalgona cake, die ik laatst maakte. Uiteraard moest ik ook proberen of je er heerlijke dalgona pancakes mee kon maken. En dat is goed gelukt!

Waar ik aan de cake stukjes medjoul dadel en chocolade toevoegde, heb ik dat bij deze pannenkoeken bewust niet gedaan. Hoe lekker is het namelijk om je stapel pannenkoeken na het bakken af te maken met heerlijke toppings. Je kan hier helemaal los mee gaan.

Dalgona koffie vindt zijn oorsprong in Zuid-Korea en is een drankje gemaakt door gelijke hoeveelheden instant koffiepoeder, suiker en heet water op teΒ kloppenΒ tot het romig wordt. Vervolgens voeg je dit toe aan warme of koude melk. Maar de opgeklopte instant koffiepoeder kun je dus ook prima aan je pannenkoekenbeslag toevoegen. Zo krijg je heerlijke koffie pannenkoeken.

Wist je dat deze pannenkoeken ook nog eens helemaal vegan zijn? Dus ook als je geen eieren in huis hebt, kun je alsnog deze dalgona pancakes maken. Liever zin in een ander pannenkoeken recept? Probeer dan eens een van onderstaande recepten.


Dalgona Pancakes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

35

minutes

Dit recept is voldoende voor 10 kleine pannenkoekjes. Daar kan je gerust met 2 personen van genieten.

IngrediΓ«nten

  • 2 el oploskoffie

  • 3 el sukrin suikervervanger

  • 2 el heet water

  • 100 gram havermeel (of havermout fijn malen)

  • 125 ml plantaardige melk

  • 2 el becel vloeibaar original

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Mix de oploskoffie samen met het water en de suikervanger tot een luchtig geheel (ongeveer 10 minuten mixen).Β 
  • Voeg de overige ingrediΓ«nten toe en mix tot een glad beslag.
  • Laat het beslag ongeveer 10 minuten rusten, voordat je gaat bakken.
  • Verwarm een pan op het vuur en vet deze een klein beetje in met bijvoorbeeld kokosolie. Maak kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten.
  • Serveer met toppings naar keuze. Ik koos voor heerlijke verse aardbeien en banaan.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *