Bananenbrood met kaneel
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Bananenbrood met kaneel

Naast een gezonde appelcake, maak ik ook heel graag een lekker bananenbrood. Inmiddels staan er al heel wat verschillende recepten op Snoepgezond. Wat er in het rijtje nog ontbrak was een gezond bananenbrood met kaneel. En niet zomaar kaneel, maar een heerlijke kaneelswirl door het hele bananenbrood heen.

Gezond bananenbrood

Als je bananenbrood zegt dan denk je vast meteen: ‘ dat moet een gezond tussendoortje zijn’. Vergis je niet, want in heel recepten wordt er gewoon boter en suiker in het bananenbrood gebruikt. Daar is overigens niks mis mee op z’n tijd. Maar als je op zoek bent naar een gezond tussendoortje, wat lager in calorieën en suikers, dan loont het zeker om goed te letten op de ingrediënten. Dit heerlijke bananenbrood met kaneel valt voor mij zeker in de categorie gezond tussendoortje. De basis van het recept is namelijk suikervrij en bevat geen boter of olie.

Bananenbrood is niet alleen een lekker en gezond tussendoortje, maar daarnaast kun je van bananenbrood ook echt een ontbijtfeestje maken door het te beleggen met allerlei lekkere toppings. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas of een (suikervrije) chocoladepasta afgemaakt met wat plakjes banaan of wat gehakte noten.

Als je op Snoepgezond zoekt op bananenbrood vind je diverse heerlijke variaties op het basisrecept, waaronder nu dit heerlijke bananenbrood met kaneel. Ga jij dit recept proberen?


Bananenbrood met kaneel

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total time

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen

  • 3 eieren

  • 225 gram bloem

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • snufje zout

  • Kaneelswirl
  • 2 tl kaneel

  • 2 el Sukrin Gold

  • 20 ml (plantaardige) melk

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen samen met de eieren tot een glad beslag.
  • Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en roer met een spatel tot een egaal beslag.
  • Mix in een andere kom de ingrediënten voor de kaneelswirl.
  • Schep de helft van het beslag in de cakevorm. Doe hierop het kaneelmengsel en spatel deze als een swirl door het beslag. Top dit af met de rest van het beslag.
  • Schuif het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45-50 minuten. Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is.
  • Laat het bananenbrood minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 4-5 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *