Eiwitrijke speculoos mugcake
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke speculoos mugcake

Voor mij is het ontbijt denk ik wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik kijk hier oprecht naar uit. Iedere dag hetzelfde ontbijten is dan ook geen optie voor mij en ik probeer juist zoveel mogelijk te variëren met allerlei ontbijtjes. Van havermoutpap tot wafels en pannenkoeken en van een bakje kwark tot een lekkere mugcake. Een van mijn laatste ontdekkingen is deze heerlijke, eiwitrijke speculoos mugcake. Een ware traktatie! 🙂

Gezonde mugcake met speculoos

De basis van de mugcake is verantwoord en eiwitrijk. Om een beetje balans in dit recept te brengen voegde ik uiteraard speculoos toe. Speculoos is echt verslavend lekker! Maar helaas niet zo verantwoord als je een heel pak koekjes opeet of de halve pot op je boterham smeert 😉 Door een kleine hoeveelheid aan mijn ontbijt toe te voegen, merk ik dat ik kan genieten met mate. Want deze eiwitrijke speculoos mugcake is dus echt mega lekker!

Naast de toevoeging van speculoos komt de heerlijke smaak ook van de protein pudding karamel, die je gebruikt als basis. Daarmee is dit ontbijtje meteen lekker vullend, eiwitrijk en een echte traktatie! Want geloof mij maar dat je van dit gezonde ontbijtje meteen meer wilt!

En ja, ondanks de toevoeging van een kleine hoeveelheid speculoos vind ik dit een gezond ontbijt. Voor mij hoeft een ontbijt zeker niet iedere dag uit 100% gezonde ingrediënten te bestaan. Door een kleine toevoeging van bijvoorbeeld speculoos of chocolade, kan ik juist genieten met mate en heb ik in de loop van de dag minder de neiging om te gaan snacken en snoepen.

Ga jij deze heerlijke en eiwitrijke speculoos mugcake proberen? Of bekijk een van de andere gezonde ontbijtrecepten op Snoepgezond.


Eiwitrijke speculoos mugcake

Recipe by LindaDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Baktijd

3

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

 • 100 gram protein pudding karamel

 • 1 ei

 • 30 gram zelfrijzend bakmeel

 • snufje zout

 • 1 lotus speculoos koekje

 • Topping
 • 100 gram protein pudding

 • 1 lotus speculoos koekje

Werkwijze

 • Klop het ei samen met de protein pudding los.
 • Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
 • Verkruimel een lotus koekje en roer deze door het beslag.
 • Pak een schaaltje, dat magnetron bestendig is, vet deze in met een beetje bakspray en schenk hierin het beslag.
 • Zet het schaaltje voor 2,5 minuut in de magnetron. Is de cake na 2,5 minuut nog niet gaar (controleer met een prikker), dan zet je de mugcake nog even terug. Verleng de tijd telkens met 10 seconden.
 • Serveer de mugcake op een bordje en maak af met toppings naar keuze, zoals de rest van de protein pudding en een verkruimeld lotus koekje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *